İşgalci Rus basınından 5. Kırım Tatar Kitap Fuarında provokasyon

Rus işgali altındaki Kırım’ın Akmescit (Simferopol) kentinde bugün 5. Kırım Tatar Kitap Fuarı etkinliği düzenleniyor. Kırım Tatarlarına baskı uygulamak için bir bahane yaratmak amacıyla işgalci basın fuarda provokasyona imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2023 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2023 18:09
https://www.qha.com.tr/

Rus yönetiminin her geçen gün artan baskılarına rağmen 9 yıldan uzun süredir işgal altında bulunan Kırım’da yaşayan Kırım Tatarları, ana dillerini ve edebiyatını korumaya devam ediyor. Kırım’ın Akmescit (Simferopol) kentinde bugün 5. Kırım Tatar Kitap Fuarı etkinliği düzenleniyor.

Geleneksel hale gelen etkinlik; Nenkecan Kadın Dergisi, Qaradeniz Production ve Yeşil Ada Gösteri Salonu tarafından organize ediliyor. Crimean Tatars platformu tarafından yapılan açıklamada, bu sene düzenlenen Kırım Tatar Kitap Fuarı'nın ömrünü Türk dünyasında dil birliğine adayan ünlü Kırım Tatar dilbilimci, şair ve yazar Bekir Sıtkı Çobanzade’nin 130. doğum yıldönümüne ithaf edildiği aktarıldı.

Fuar kapsamında son yıllarda Kırım Tatarca ve Kırım hakkında yayımlanan kitapları tanıtıldı, yazar söyleşileri yapıldı. Çocuklar için de farklı etkinliklerin düzenlediği fuarın akşam programı çerçevesinde Kırım Tatar sanatçıların konser vermesi bekleniyor.

İŞGALCİ BASINDA PROVOKASYON

Kremlin kontrolündeki işgalci basın fuarda bir provokasyon gerçekleştirdi. Etkinlik organizatörleri çekim izninin sadece Qaradeniz Production ekibine verileceğini ilan etmesine rağmen Rus propagandasını yayan Krım24 ve Millet televizyon kanalların muhabirleri kameralarla izin almadan fuara girmeye çalıştı. Fuarda çekim yapmasına izin verilmeyince işgalci basın temsilcileri sözde polise başvurarak suç duyurusunda bulundu.