İşgal altındaki Kırım'dan acı haber: Enver Alyadinov vefat etti

2014 yılından bu yana Rus işgali altında bulunan Kırım'dan üzücü bir haber geldi. KTMM Başkanı Refat Çubarov, Enver Alyadinov'un hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2024 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2024 13:36
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar millî hareketi içerisinde yer alan Enver Alyadinov, 10 Mayıs 2024 tarihinde işgal altındaki Kırım'da yaşama gözlerini yumdu.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, 61 yaşında vefat eden Alyadinov'un vefat haberini resmî sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Merhumun cenaze töreninin 11 Mayıs tarihinde gerçekleştirileceğini belirten Çubarov, "İşgal edilen Kırım'dan acı haber: Kırım Tatar milli hareketinin aktif üyesi Enver Alyadinov 61 yaşında aniden hayatını kaybetti." dedi.

ENVER ALYADİNOV KİMDİR?

Enver Alyadinov, Kırım'ın Kurman (eski adıyla Pervomayskiy) ilçesinin Toluçak (Grişino) köyünde yaşıyordu ve Kırım Tatar halkının yerel meclisinin başkanıydı.

İşgalciler tarafından Alyadinov'un evinde 14 Eylül 2016 tarihinde hukuksuz bir şekilde arama yapılmıştı. Sözde uyuşturucu araması adı altında gerçekleştirilen aramada ayrıca Alyadinov'un o esnada hastanede olan babası da aranmıştı.

KTMM Başkanı Çubarov, Enver Alyadinov'u "köylüleri arasında yüksek otoriteye sahip bir kişi, örnek bir aile babası." şeklinde tanımlamıştı.