İngiliz istihbaratı: Akyar’daki gemiler büyük hasar aldı

Birleşik Krallık askeri istihbaratı, Kırım’ın Akyar (Sivastopol) kentine düzenlenen füze saldırısında tersanede duran Minsk çıkarma gemisinin tamamen tahrip edildiğini, Rostov-na-Donu denizaltısının ise büyük hasar gördüğünü bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2023 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2023 16:00
https://www.qha.com.tr/

Birleşik Krallık askeri istihbaratı, Ukrayna ordusunun Kırım’ın Akyar (Sivastopol) kentindeki tersanede duran Rus askeri gemilerine gerçekleştirdiği saldırının sonuçlarını değerlendirdi. İngiliz istihbaratı, denizaltının onarılmasının yıllar alacağını bildirdi. Ayrıca, çıkarma gemisi ise tamamen yok edildi.

Birleşik Krallık askeri istihbaratı, bu sabah sosyal medya üzerinden paylaştığı raporda, 13 Eylül’de Rus Filosu tarafından kullanılan Akyar’daki Sevmorzavod tersanesine füze saldırısı yapıldığını ifade etti. Saldırıda Misk adlı çıkarma gemisinin ve Rostov-na-Donu denizaltısının tahrip edildiği belirtildi. Yayımlanan raporda, “Rusya Savunma Bakanlığının gemilerdeki hasarın boyutunu küçümsemesine rağmen, açık kaynaklardan Minsk'in neredeyse kesinlikle işlevsel olarak tahrip edildiği, Rostov-na-Donu'nun ise büyük olasılıkla feci şekilde hasar gördüğü biliniyor" ifadelerine yer verildi.

Raporda, denizaltıyı restore etme çabalarının muhtemelen yıllar alacağına ve yüz milyonlarca dolara mal olacağına dikkat çekildi.

İngiliz istihbaratı: Akyar’daki gemiler büyük hasar aldıhttps://t.co/lh00icG8e9 pic.twitter.com/bpDvkRUYCa

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) September 15, 2023

AKYAR TERSANESİNE SALDIRI

Rus işgali altındaki Kırım’ın Akyar (Sivastopol) kentinde12 Eylül'ü 13 Eylül'e bağlayan gecede bir dizi patlama sesi duyuldu. Daha sonra kentteki tersanede yangının çıktığı öğrenildi. İşgalci yönetim tersaneye füze saldırısının gerçekleştiğini bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından bu sabah yapılan açıklamada, Akyar’daki Sevmorzavod’a (Sivastopol Tersanesi) füze saldırısı düzenlendiği ve saldırıda tamirde duran 2 geminin zarar gördüğü aktarıldı.