FSB, Kırım’da "demiryoluna sabotaj düzenleme" şüphesiyle bir kişiyi alıkoydu!

Rus işgali altındaki Kırım'da, bir kişinin "demiryoluna sabotaj düzenleme" şüphesiyle alıkonulduğu bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2023 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2023 12:42
https://www.qha.com.tr/

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), işgal altındaki Kırım’da "demiryolunu patlatma" şüphesiyle bir kişiyi alıkoydu. İşgalciler, alıkonulan kişinin Ukrayna istihbaratı için çalıştığını ileri sürdü.

Rus propaganda haber ajansları, bu sabah FSB’nin Kırım’da bir Akmesmescit sakinini "demiryolunu patlatma" şüphesiyle alıkoyduğunu duyurdu. Çıkan haberde, alıkonulan kişinin, Kırım’da 23 Şubat 2023 tarihinde demiryolu hattını patlattığı iddia edildi.

FSB’den yapılan açıklamada, alıkonulan kişinin Şubat 2022’den sonra Odesa’ya gittiği ve Ukrayna istihbaratı ile işbirliği yaparak bir istihbarat ve sabotaj eğitimi kursundan geçtikten sonra Kırım’a geri gönderildiği öne sürüldü.

KIRIM'DA GİZLİ DİRENİŞ HAREKETİ, İŞGALCİLERE TEÇHİZAT TAŞIYAN DEMİRYOLUNU KULLANILAMAZ HALE GETİRMİŞTİ

Rus işgali altındaki Kırım’da 23 Şubat 2023 tarihinde, Akmescit (Simferopol) yakınlarında demiryolu hattı kullanılamaz hale getirilmişti. Olay sonucunda trenlerin hareketi durdurulmuştu.

EN AZ 14 KIRIM TATARI BASKIYA MARUZ KALDI

İşgalciler, ilgili olayları Kırım Tatarlarına karşı baskıları artırmak için bahane olarak kullanıyor. KrımSOS insan hakları örgütü, Kırım’da Şubat 2023'ten günümüze kadar, işgalcilerin sözde sabotajcıları arama faaliyetleri bağlamında en az 14 Kırım Tatarının baskılara maruz kaldığını belirtti.