Çubarov: İşgalciler özellikle Kırımlı siyasi tutsakları Rusya’nın uzak bölgelerine sevk ediyor

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Rus yönetiminin özellikle Kırımlı siyasi tutsakları Kırım'dan uzak bölgelerde bulunan cezaevlerine sevk ettiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2023 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2023 18:31
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna’nın, işgal altındaki Kırım’da alıkonulan veya mahkum edilerek Rusya’ya sevk edilen siyasi tutsaklarının durumunu hafifletmeye yardımcı olabilecek araçlara sahip olmadığını ifade etti.

FREEDOM televizyon kanalına konuşan KTMM Başkanı Çubarov, “Kırım’da düzmece davalar çerçevesinde mahkum edilen tüm siyasi tutsaklar yarımadada bırakılmıyor. Siyasi tutsaklar özellikle Rusya’nın farklı cezaevlerine sevk ediliyorlar. Böylece durumları daha da zorlaştırılıyor. Yüksek maliyet dahil çeşitli sebeplerle avukatlar ve yakınları, siyasi tutsakları sık sık ziyaret edemiyor.” dedi.

“RUS İŞGALCİLERİN İŞLEDİĞİ SUÇLARI DUYURMALIYIZ”

Öte yandan siyasi tutsaklara az da olsa yardımcı olabilmek için Rus işgal güçlerinin, Ukrayna vatandaşlarına karşı işlediği suçların kamuoyuna duyurulması gerektiğini belirten Çubarov, “Belki suçların ifşa edilmesi, bir dereceye kadar, Rus yetkililerinin aşamadığı bazı sınırlar oluşturuyor, ancak bu Rus yetkililerin hepsi bu sınırlara sahip değil. İki Ukrayna vatandaşımızın cezaevinde hastalıktan öldüğünü biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

SİYASİ TUTSAKLARIN SAYISI 186’YA ULAŞTI

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Simferopol) Temsilciliği, 123’ü Kırım Tatarı olmak üzere 186 Ukrayna vatandaşının, Kırım’da Kremlin kontrolündeki kukla yönetimi tarafından yasa dışı alıkonulduğunu duyurdu.