Çubarov: Canköy işgalciler için askeri merkez haline geldi

Rus işgal güçleri, Kırım'ın Canköy bölgesini askeri ikmal merkezine dönüştürdü.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2023 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2023 17:27
https://www.qha.com.tr/

Rusya, işgal altındaki Kırım’daki askeri güçlerini artırmaya devam ediyor. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, işgalcilerin özellikle Canköy bölgesini, askeri merkeze dönüştürdüklerini ifade etti.

İşgalci Rusya’nın Kırım Yarımadası’ndaki askeri güçlerini genişlettiğini belirten Çubarov, “Kerç Boğazı'ndan geçen köprü üzerinden askeri teçhizat sevk edilmeye devam ediyor. Tüm bunlar başta Canköy bölgesi olmak üzere Kırım’ın kuzey bölgelerinde konuşlandırılıyor. Canköy bölgesi bir tür merkeze dönüştürüldü. Daha sonra buradan mühimmat ve teçhizat hala Rus işgali altında bulunan Herson bölgelerine gönderiliyor” dedi.

İŞGALCİLER, KIRIM’DA SAVUNMA YAPILARI İNŞA EDİYOR

Bununla birlikte işgalcilerin yarımadada savunma yapıları inşası için işçi topladığını kaydeden Çubarov, “İşgalciler bu iş için günlük 2 bin ruble ödemeyi ve ücretsiz yemek sağlamayı vaat ediyor. Rus işgal güçleri Kırım’ın savunmasını güçlendirmeye ve yerel halkı özel askerliğe teşvik etmeye devam ediyor. Ancak soydaşlarımızın bildirdiğine göre işgalcilerin vaatlerine çok az insan inanıyor.” ifadelerini kullandı.

KIRIM'DA SEFERBERLİK DEVAM EDİYOR

Ayrıca Çubarov, işgalcilerin Kırım’da zorunlu seferberliği devam ettirdiğini kaydederek; yerel sakinlerin Rus ordusunda askerlik yapmaktan kaçmak için ya açıkça karşı çıkarak hapse gönderilmek ya da Kırım dışına çıkmak dışında bir seçeneğe sahip olmadığını dile getirdi.