Çongar Köprüsü yine vuruldu!

Rus işgali altındaki Kırım’ı, Herson bölgesi ile bağlayan Çongar Köprüsü'nün saldırıya uğradığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2023 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2023 17:46
https://www.qha.com.tr/

Rus işgali altındaki Kırım’ı, Herson bölgesi ile bağlayan Çongar Köprüsü, 6 Ağustos 2023 tarihinde saldırıya uğradı. Kırım’ın Kremlin kontrolündeki kukla yönetimi, köprünün Ukrayna tarafından bombaladığını ileri sürdü.

Rus işgali altındaki Kırım'ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov, “Kırım’ın kuzeyindeki Çongar Köprüsü'ne bir füze saldırısı düzenlendi. Bazı füzeler hava savunma güçleri tarafından düşürüldü. Köprünün yolu hasar gördü ve onarım çalışmaları şimdiden başladı. Kurban yok” dedi.

UKRAYNA TARAFI BİR AÇIKLAMA YAPMADI

Ukrayna tarafı, köprüdeki patlamayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, 29 Temmuz 2023 tarihinde birkaç gün önce geçici olarak işgal altındaki Kırım'daki Çongar Köprüsü'nü vurduğunu doğrulamıştı. 

ÇONGAR KÖPRÜSÜ, İŞGALCİLER İÇİN KRİTİK BİR İLETİŞİM HATTI

Amerikan Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW), 31 Temmuz 2023 tarihinde yayımladığı raporda; Rus işgali altındaki Kırım’ı Herson bölgesi ile bağlayan Çongar Demiryolu Köprüsü'ne gerçekleştirilen saldırının, işgalci Rusya tarafından tepkisiz karşılanmasının Kremlin’in talimatı olabileceğini öne sürdü. Enstitü, Rus propagandasının etkili araçlarından biri olan Rus askeri blog yazarlarının konuyu görmezden gelmesine dikkat çekti. ISW, Rus propagandası tarafından bu durumun örtbas edildiğini kaydetti.

Enstitü uzmanları, Çongar Köprüsü'nün işgalciler için kritik bir iletişim hattı olduğuna dikkat çekerken, "Rus blog yazarlarının, köprüde başarılı veya başarısız bir Ukrayna saldırısını gönüllü olarak görmezden gelmeleri pek olası değil" açıklamasını yaptı. Rus işgali altındaki Kırım’ı, Herson bölgesi ile bağlayan Çongar Köprüsü 22 Haziran’da saldırıya uğramıştı. Kırım’ın Kremlin kontrolündeki kukla yönetimi, köprünün Ukrayna tarafından bombaladığını ileri sürmüştü.