Camala’nın "Qırım" albümü, Ukrayna devlet ödülüne layık görüldü

Kırım Tatarı Ukraynalı sanatçı Camala’nın “QIRIM” albümü, Ukrayna’da verilen Şevçenko Ödülü’nün "Müzik Sanatı" kategorisinde ödüle layık görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2024 19:18
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2024 19:18
https://www.qha.com.tr/

2016 yılında düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması birincisi, Kırım Tatar şarkıcı Camala, Ukrayna devleti tarafından Ukrayna kültürüne ve sanatına sağladığı katkı dolayısıyla Taras Şevçenko Devlet Ödülü'ne layık görüldü.

Camala, “QIRIM” albümüyle Taras Şevçenko Devlet Ödülleri "Müzik Sanatı" kategorisinde ödül kazandı.  

Konu ile ilgili açıklama yapan Camala, savaş devam ederken çok zor şartlarda büyük bir ekibin QIRIM albümü üzerinde çalıştığına dikkat çekerek, “Dünya onu duyana kadar QIRIM albümü büyük zorluklardan geçti. Bugün ise biz bu kaydı kutluyoruz. Kırım Tatarları ve Ukraynalılar yüzyıllardır acı çekiyor ama eminim ki evimize bayram gelecek.” ifadelerini kullandı. Camala ayrıca, kendisini bu ödüle layık görenlere teşekkür etti.

TARAS ŞEVÇENKO DEVLET ÖDÜLÜ

Ukrayna devleti tarafından 1961’de başlatılan Taras Şevçenko Devlet Ödülü, ülkenin kültürü ve sanatının gelişimine önemli katkı sağlayanlar kişilere veriliyor. Ödül, özel bir komitenin kararına dayanarak Ukrayna Cumhurbaşkanı tarafından verilirken, ödülü bir kez kazanan kişi, tekrar alamıyor.

QIRIM ALBÜMÜ

2016 yılında düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması birincisi, Kırım Tatar kökenli Ukraynalı sanatçı Camala’nın, “QIRIM” adlı yeni albümünün galası 5 Mayıs 2023'te Kıyiv’de gerçekleşmişti. Ukrayna Ulusal Operası'nda gerçekleşen gala programında, Camala’ya Volodımır Sirenko şefliğindeki Ukrayna Ulusal Senfoni Orkestrası eşlik etmişti

Camala’nın yeni albümünde 14 eski Kırım Tatar Türküsü yer alıyor. Kırım’ın farklı bölgelerinden derlenen halk türkülerinden oluşan albüm üzerindeki çalışmalara 80’den fazla müzisyen katıldı.

#Kırım Tatar kökenli Ukraynalı sanatçı #Camala: QIRIM albümündeki her şarkı benim için vasiyet gibidirhttps://t.co/4Pm5yx77aV pic.twitter.com/JDaWXHLSM3

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) May 8, 2023