Camala'dan “Arafat Dağından” Kırım Tatar halk türküsüne klip

Dünyaca ünlü Kırım Tatar şarkıcı Camala’nın “Arafat Dağından” Kırım Tatar halk türküsüne çekilen klibi müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 13:07
https://www.qha.com.tr/

2016 yılında düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nın birincisi, Kırım Tatar kökenli Ukraynalı sanatçı Camala’nın “QIRIM” adlı albümünde yer alan “Arafat Dağından” Kırım Tatar halk türküsüne çekilen klibi yayımladı.

Bugün sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Camala, Akmescit (Simferopol) bölgesine at “Arafat Dağından” Kırım Tatar halk türküsüne çekilen klibin sosyal medya hesaplarında yayımlandığını duyurdu.

UKRAYNA'DAKİ EN UZUN KLİP

6 dakikalık klip, Liverpool'da düzenlenen Eurovision 2023'ün kreatif direktörlüğünü yapan Ukraynalı yönetmen German Nenov tarafından çekildi.

Kırım Haber Ajansına (QHA) konuşan Nenov, bu klibin muhtemelen Ukrayna şov dünyası tarihindeki en uzun klip olduğunu söyledi. Yönetmen, 27 saat süren klip çekimlerinin bir kum ocağı ve Kıyiv yakınlarındaki büyük bir çekim stüdyosu olmak üzere iki lokasyonda çekildiğini bildirdi.

"EN GÜZEL VE EN EŞSİZ ŞARKILARDAN BİRİ"

Akmescit bölgesine ait Kırım Tatar türküsünü değerlendiren Camala, “Bu, hiç abartısız, sadece QIRIM albümündeki değil, aynı zamanda hayatım boyunca duyduğum tüm şarkılar arasında en güzel ve en eşsiz şarkılardan biri."dedi.

QIRIM ALBÜMÜ

2023'te çıkan Camala’nın “QIRIM” adlı albümünde 14 eski Kırım Tatar Türküsü yer alıyor. Kırım’ın farklı yerlerinden derlenen halk türküsünden oluşan albüm üzerindeki çalışmalara 80’den fazla müzisyen katıldı.  Kırım Tatar kültürünün güzelliğini ve büyüklüğünü yansıtan bu eşsiz albüm üzerinde Camala ile birlikte 80'den fazla müzisyen çalıştı.