Bursa’da kanser tedavisi gören Kırım Tatar çocuk destek bekliyor

Bursa’da kolon kanseri tedavisi gören Kırım Tatar siyasi tutsak Ayder Cepparov’un 12 yaşındaki oğlu, tedavi olabilmek için maddi destek bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2023 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2023 15:35
https://www.qha.com.tr/

Rus işgali altındaki Kırım’da, işgalcilerin Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla kurguladıkları sözde Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde 17 yıl hapis cezasına mahkum edilen Kırım Tatar siyasi tutsak Ayder Cepparov’un 12 yaşındaki oğluna kolon kanseri teşhisi konuldu. Türkiye’de tedavi gören 12 yaşındaki Abdullah Cepparov destek bekliyor.

13 Mart 2023'te 12 yaşındaki Abdullah, acil ameliyata geçirdi. Biyopsi sonuçlarına göre doktorlar çocuğa kolon kanserini teşhisi koydu. Kanser tedavisi görmek için Cepparov ailesi Türkiye’ye geldi.

Eskişehir Kırım Halk Bilim Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (EKHAD) Başkanı Recep Şen, Kırım Ailesi Başkanı Anife Kurtseitova, Kırım Gelişim Vakfı Bursa Şube Başkanı Haluk Yaşayanlar, Bursa’da tedavi gören 12 yaşındaki Abdullah Cepparov ve ailesini ziyaret etti.

12 YAŞINDAKİ ABDULLAH'A KANSER TEŞHİSİ KONDU

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Anife Kurtseitova, “Geçen günlerde Kırımlı soydaşlarımızdan olan bir aileyi Bursa'da ziyaret ettik. Ailenin sekiz güzel çocuğu ve çok iyi bir annesi var. Ailenin babası ise, diğer hemşerilerimiz gibi suçsuz yere hüküm giymiş Kırım Tatar siyasi tutsaklarımızdan biridir. Maalesef, bu aile çok ama çok zor günler geçiriyor. Ailenin 12 yaşındaki çocuğu olan Abdullah'a kolon kanseri teşhisi kondu. Şu anda Bursa'daki bir hastanede tedaviye başladı.” ifadeleri kullandı.

Çocuklardan birinin kanser tedavisi gören ailenin maddi desteğe ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Kurtseitova, şu çağrıda bulundu:

“Mübarek Ramazan günlerinde herkese sesleniyorum. İmkanı olan siz kıymetli dostlardan bu aileye yardım etmemizi diliyorum. Değerli ailemizi ziyaret ediniz. Dualarınızda ailemizi eksik etmeyiniz.

Destek için annesinin kartını paylaşıyorum.

Ziraat bankası- Dzhapparova Margarita

TR92 0001 0090 1040 0689 2050 01”