Akyar'a düzenlenen saldırıda 2 Rus savaş gemisi hasar gördü

Rusya Savunma Bakanlığı, işgal altındaki Kırım’ın Akyar kentine düzenlenen saldırıda 2 Rus savaş gemisinin zarar gördüğünü duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2023 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2023 10:37
https://www.qha.com.tr/

İşgalci devlet Rusya’nın Savunma Bakanlığı, gece saatlerinde Akyar (Sivastopol) kentine düzenlenen saldırıda 2 Rus savaş gemisinin zarar gördüğünü bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından bu sabah yapılan açıklamada, Akyar’daki Sevmorzavod’a (Sivastopol Tersanesi) füze saldırısı düzenlendiği ve saldırıda tamirde duran 2 geminin zarar gördüğü aktarıldı. Ayrıca Rus Karadeniz Filosunun bir dizi gemisine, insansız deniz araçlarıyla saldırı yapıldığı ileri sürüldü. Öte yandan, açıklamada tam olarak hangi gemilerin zarar gördüğü belirtilmedi.

UKRAYNA ASKERİ İSTİHBARATI 2 GEMİNİN ZARAR GÖRDÜĞÜNÜ DOĞRULADI

Öte yandan RBK Ukrayna haber ajansı, Ukrayna askeri istihbaratındaki kaynakların, Akyar’daki tersaneye düzenlenen saldırıda büyük bir çıkarma gemisi ve denizaltının zarar gördüğünü doğruladığını bildirdi. Haber ajansına konuşan bir kaynak, "Akyar’daki tersane zarar gördü. Gemilerden bahsetmek gerekirse, büyük çıkarma gemisınin ve bir denizaltının vurulduğunu doğrulayabiliriz" dedi.

Bununla birlikte Rus basınında, saldırılarda Rostov-na-Donu denizaltısının ve Minsk çıkarma gemisinin hasar gördüğü ve 2 kişinin hayatını kaybettiği ayrıca 26 kişinin ise yaralandığı ileri sürüldü. 

AKYAR TERSANESİNE SALDIRI

Rus işgali altındaki Kırım’ın Akyar (Sivastopol) kentinde bu gece saatlerinde bir dizi patlama sesi duyuldu. Daha sonra kentteki tersanede yangının çıktığı öğrenildi. İşgalci yönetim tersaneye füze saldırısının gerçekleştiğini ileri sürdü.

#Akyar'da Rus askeri gemilerinin tamir edildiği tersanede yangın!https://t.co/7pHriz8fB4 pic.twitter.com/soBscpIPat

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) September 13, 2023