Aktivistler, Rus işgali altındaki Kırım'da Ukrayna bayrağı açtı

"Sarı Kurdele" toplumsal direniş hareketinin aktivistleri, Ukrayna Bayrak Günü vesilesiyle işgal altındaki Kırım'da anlamlı bir eylem düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2023 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2023 16:16
https://www.qha.com.tr/

Kırım başta olmak üzere Rus işgali altındaki Ukrayna bölgelerinde faaliyet gösteren "Sarı Kurdele" toplumsal direniş hareketinin aktivistleri, Ukrayna Bayrak Günü vesilesiyle Şaan Kaya (Şahin Kaya) Dağı’nda Ukrayna bayrağı açtı.

Kırım’da düzenledikleri anlamlı eylemin resimlerini sosyal medyada paylaşarak, “Ukrayna, Devlet Bayrak Günü kutluyoruz! Sarı Kurdele aktivistleri, Ukrayna bayrağının dalgalandığı Şaan Kaya’dan, Ukrayna’ya ait Kırım’dan selamlarını iletiyor.” açıklamasında bulundu.

UKRAYNA BAYRAK GÜNÜ

Ukrayna’da her 23 Ağustos günü Devlet Bayrak Günü olarak kutlanıyor. Dönemin Ukrayna Cumhurbaşkanı Leonid Kuçma, 23 Ağustos 2004 tarihinde Ukrayna Bayrak Günü’nün ilan edilmesine dair bir karar imzaladı. Kararın, Ukrayna devletinin yüzyıllara dayanan tarihini ve bağımsız Ukrayna'nın devlet sembollerini saygıyla anmak ayrıca Ukrayna'nın devlet sembollerine yönelik saygıyı teşvik etmek amacıyla kabul edildiği ifade edildi. Bundan sonra her sene ülke genelinde Ukrayna Bayrak Günü kutlanmaya başladı.

Bu sene Ukrayna Bayrak Günü, 2. kez Rusya’nın başlattığı geniş çaplı işgal saldırısının gölgesinde kaydediliyor. Bugün Ukrayna bayrağı, Ukrayna  halkının mücadelesinin ve yenilmezliğinin, ulusal birliğin, onurun ve haysiyetin bir sembolü haline geldi.