Ahtem Çiygöz: Ukrayna, Kırım’ı işgalden kurtardıktan sonra halkımızın yeni geleceği başlayacak

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı, Ukrayna milletvekili Ahtem Çiygöz, Rus işgali altında bulunan Kırım'daki durumun zor olduğunu ancak Kırım Tatarlarının yine de Kırım'ın askeri yollarla işgalden kurtarılmasını beklediğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2023 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2023 10:02
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı, Ukrayna milletvekili Ahtem Çiygöz, Kırım Rus işgalinden kurtarıldıktan sonra Kırım Tatar halkının yeni geleceğinin başlayacağını ifade etti. Kırım Haber Ajansına konuşan Ahtem Çiygöz, Rus işgali altındaki Kırım’da yaşayan Kırım Tatarlarının durumuna dair şu açıklamada bulundu:

“Kırım’da yaşayan Kırım Tatarları burada (Kıyiv’de) ve ortaklarımızın Kırım hakkında söylenen her sözü, yapılan her hareketi dikkatle takip ediyor. Bu yüzden son bir buçuk yıldır ‘Allah’a şükür Kırım’ın askeri yollarla işgalden kurtarılacağına inanıyoruz’ diyerek yaşıyorlar. Evet durum çok ağır ve daha da ağırlaşacak. Ama biz ilk başta Türkiye olmak üzere ortaklarımızla çalışıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kırım Tatar halkının durumunu takip altında tutması için çabalıyoruz.”

Kırım Tatar Milli Meclisinin, Kırım Tatar halkının geleceğini düşündüğünü belirten Çiygöz, “Bugünkü zorluklar geçecek. Zorlukları atlatacağız ve Ukrayna, Kırım’ı işgalden kurtardıktan sonra halkımızın yeni geleceği başlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Ahtem Çiygöz: #Ukrayna, #Kırım’ı işgalden kurtardıktan sonra halkımızın yeni geleceği başlayacakhttps://t.co/i393I3KldE pic.twitter.com/0eKj51swSe

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) August 25, 2023