“1944 Soykırım Tanıkları” belgeseli Türkçe altyazılı seçeneğiyle yayında

Kırım Tatar Kaynak Merkezi tarafından hazırlanan “1944 Soykırım Tanıkları” adlı uzun metrajlı belgesel filminin Türkçe altyazılı versiyonunu YouTube'ta yayımlandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2024 17:07
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Kaynak Merkezi tarafından hazırlanan“1944 Soykırım Tanıkları” adlı uzun metrajlı belgesel filminin Türkçe altyazılı versiyonunu hazırladı. Belgeselde, 18 Mayıs 1944 Kırım Tatar Sürgününün tanıkları sürgüne gönderilen yüz binlerce Kırım Tatarının yaşadıklarını anlatıyor.

Kırım Tatar Kaynak Merkezinden yapılan açıklamada, “Bu belgesel, Kırım Tatar Sürgünü anlatılıyor ve bu korkunç suçunun neden soykırım olarak tanınması gerektiğini açıklıyor.” denildi.

Belgeselde yer alan sürgün tanıkları sürgüne gönderilen yüz binlerce Kırım Tatarının yaşadıklarını anlatıyor. Filmde yer alan görüntüler, Kırım Tatar halkının 1944 soykırımıyla ilgili başlatılan ceza soruşturması çerçevesinde yapılan mahkeme oturumlarında çekilen özel görüntüler olduğu belirtilen açıklamada, “Bazı tanıklar artık hayatta olmasa da, ifadeleri her zaman hukuki açıdan geçerliliğini koruyacak ve Kırım'ın yerli halkının yaşadığı bu korkunç trajedi hakkında objektif bilgi kaynağı olarak hizmet edecektir.” denildi.