Zelenskıy: Rus güçlerinin olası saldırısına karşı her gün hazır olmalıyız

Ukrayna ordusu ve İçişleri Bakanlığı polisleri geçici işgal altındaki Kırım ile idari sınır yakınında özel taktik tatbikat gerçekleştirdi. Kırım idari sınırında yapılan özel tatbikata, Ukrayna cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy de katıldı. Tatbikat sonrası devlet başkanı Rus işgal güçlerine karşı her gün hazır olun talimatı vererek, “Panik yapmak düşmana yol açar, ordumuza güvenin.” diye kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2022 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2022 09:38
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna ordusu ve İçişleri Bakanlığı polisleri geçici işgal altındaki Kırım ile idari sınır yakınında özel taktik tatbikat gerçekleştirdi. Kırım idari sınırında yapılan özel tatbikata, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy de katıldı. Tatbikat sonrasında açıklamalarda bulunan Zelenskıy, Rus işgal güçlerine karşı her gün hazır olun talimatı vererek, “Panik yapmak düşmana yol açar, ordumuza güvenin” diye kaydetti.

Geçici işgal altındaki Kırım idari sınırın yakınında 12 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna ordusu özel taktik tatbikatlarını gözlemleyen Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, tatbikatın tamamlamasının ardından özel açıklamalarda bulundu. Zelenskıy, devletin olası işgalle ilgili tüm bilgileri dikkate aldığını kaydetti.

ZELENSKIY: DEVLET OLARAK HER ŞEYDEN ÖNCE KENDİMİZE VE ORDUMUZA GÜVENMELİYİZ

Rus işgal güçlerine karşı hazır olunmasının altını çizen Zelenskıy, “Sürprizler her an gelebilir. Her şeyden önce kendimize, ordumuza ve vatandaşlarımıza güvenmeliyiz” ifadesini kullandı. Ayrıca Ukrayna vatandaşlarına, “Panik yapmak düşmana yol açar, ordumuza güvenin” diye seslendi.

Yabancı gazetecilere dürüstçe bilgi yaymaları ve haber yapmaları ikazında bulunan Zelenskıy, “Eğer Ukrayna'nın işgali hakkında yüzde yüz bilginiz varsa, o zaman söyleyin.” dedi. Zelenskıy son olarak, “Şimdiye kadar tam ölçekli bir savaş yok. İstihbaratımız da dahil olmak üzere birçok kaynaktan çok farklı bilgiler alıyoruz ve Ukrayna istihbaratının diğerlerinden çok daha kötü çalıştığını düşünmüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.