Yunanistan ne yapacağını şaşırdı: Türk ürünlerini boykot edin

Ayasofya'nın ibadete açılması nedeniyle Yunanistan'da, Türk ürünlerini boykot etme çağrısı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2020 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2020 11:06
https://www.qha.com.tr/

Yunanistan'da Ayasofya'nın ibadete açılması sebebiyle, Türk ürünlerini boykot etme çağrısı yapıldı.

Yunanistan'ın, Ayasofya'nın ibadete açılmasının ardından tepkileri durmak bilmiyor. Pire Ticaret ve Sanayi Odası ve Yunanistan Ticaret ve Yatırım Konfederasyonu Başkanı Vassilis Korkidis, karar sonrası tüketicilere Türk mallarını boykot etme çağrısında bulundu.

868 VE 869 BARKOD NUMARALI ÜRÜNLERİ PROTESTO ÇAĞRISI

Korkidis'in, Yunanistan Merkez Odalar Birliğine yazdığı ve ekonomi dergisi Naftemporiki'de yayımlanan mektubunda, "Ülkemizin resmi pozisyonu, vatandaşlarımızın kabul ettiği ve tamamen saygı duyduğu hükumet ve diplomatik düzeydeki çabalardan bağımsız olarak, Merkez Odalar Birliğine, girişimciler olarak Türkiye ile ithalat ve ihracat yapmadığımız, tüketiciler olarak 868 ve 869 barkod numarası ile başlayan ürünleri satın almadığımız bir protesto kararının almasını öneriyorum." dedi.

"YUNAN PAZARININ TÜRK ÜRÜNLERİNİ BOYKOT ETMEİSNİN BİR BEDELİ OLACAK"

Korkidis, Yunan pazarının Türk ürünlerini boykot etmesi ve hükumetin AB'den ticari yaptırımlar uygulamasını talep etmesi gerektiğini savundu. Korkidis, Türkiye'den ürün ithalatı ve tüketiminin yasaklanmasının ardından, bunun bir yanıtının olacağını ve Yunan ekonomisine büyük zarar vereceğini bildiğini söyleyerek, "Ancak bir Yunan, Hıristiyan ve dünya kültür anıtının düşüşüne yönelik eylemlerin bedeli ne kadardır?" şeklinde konuştu.

KORKİDİS, YAKIN EKONOMİK İLİŞKİLERİ SÜRDÜRMEK İÇİN BİR NEDEN BULAMADI

Korkidis, Türkiye'nin Yunan ürünlerinin önemli bir ithalatçısı olduğunu kabul ederek aynı zamanda savunma ve göçmenler için büyük harcamalar yapılmasına neden olduğunu iddia etti.

Korkidis, "Yunan ürünlerinin Türkiye'ye ihracatı 1.4 milyar avroya ulaşabilir ancak Türkiye'den ithalat da 1 milyar avroya yakın. Peki Türk provokasyonlarını dengelemek için yeterli pozitif ticaret dengesi var mı? Neden dini inançlarımıza, tarihimize ve ulusal egemenlik haklarımıza sürekli meydan okuyan bir ülke ile yakın ekonomik ilişkileri sürdürelim?" diye konuştu.