Yunanistan'dan Türk gemisine taciz!

Yunanistan Hava Kuvvetlerine ait 4 F-16 savaş uçağı, Ege'de uluslararası sularda bilimsel araştırma yapan "TCG Çeşme" gemisini taciz etti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, çirkin tacizle ilgili, "Talihsiz bir hareket, gerekli karşılık verildi" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2021 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2021 17:04
https://www.qha.com.tr/

Yunanistan Hava Kuvvetlerine ait 4 F-16 savaş uçağı, Ege'de uluslararası sularda bilimsel araştırma yapan "TCG Çeşme" gemisini taciz etti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, çirkin tacizle ilgili, "Talihsiz bir hareket, gerekli karşılık verildi" dedi.

Ege'de gerilimi tırmandırmaya çalışan Yunanistan'dan dün skandal bir adım daha geldi. Yunanistan Hava Kuvvetlerine ait 4 F-16 uçağı, Kuzey Ege'de uluslararası sularda hidrografik alanda araştırma yapan "TCG Çeşme" gemisini taciz etti. Yunanistan'a ait F-16 uçakları Limni Adası batısındaki TCG Çeşme'ye yaklaşarak, 2 deniz mili mesafede bir chaff fişeği attı.

AKAR: GEREKLİ KARŞILIK VERİLDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, konu ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akar, şöyle konuştu:

"Maalesef Yunan komşularımızın sık sık yaptığı taciz hareketlerinden biri. Dün meydana geldi. Bizim de kendimize göre kurallarımız var, kurallar çerçevesinde gerekli karşılık verildi. Orada yaptığımız çalışma tamamıyla hidrografik bir çalışma, depremle alakalı bilimsel, teknik bir çalışma. Daha önce Yunan komşularımızın kendilerinin de yaptığı bir çalışma. Kendi alanımızda kendimizle alakalı bilimsel, teknik çalışmamızı yaparken bu şekilde bir tacizin uygun olmadığını, iyi komşuluk ilişkilerine yakışmadığını hep birlikte görüyoruz. Biz her zaman söylediğimiz gibi diyalogdan yanayız, iyi komşuluk ilişkilerinden yanayız, uluslararası hukuka uyulmasından yanayız fakat maalesef zaman zaman bu tür hareketler oluyor. Bu konuda bizim tavrımız, kararımız, yapacağımız işler belli. Bundan kimsenin şüphesi, endişesi olmasın."