Yunan Savunma Bakanından "S-400" yorumu: Ege'de hava sahası kontrolü tamamen değişecek

Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alıp almaması tartışmalarına dahil oldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2019 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 17:29
https://www.qha.com.tr/

Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alıp almaması tartışmalarına dahil oldu. Bakan Apostolakis, bu hamlenin Ege bölgesinin hava sahası kontrolü anlamında durumun tamamıyla değişebileceğini ifade etti.

http://qha.com.tr/haberler/akar-yunanistan-ege-adalarini-silahlandirmaya-son-vermeli/23293/

Apostolakis, bir televizyon kanalına verdiği röportajda Türkiye-Yunanistan arası meselelere değindi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ikili ilişkilerinin iyi olduğunu belirten Bakan, "Bir araya gelip konuştuğumuz zaman görüşleri samimi ve iki bakan olarak Ege'de tansiyonun düşürülmesi için yetkilerimiz çerçevesinde yollar arıyoruz." dedi.

Yunan Savunma Bakanı, Türkiye'nin en başta gelen sorununun Yunanistan olmadığını vurgulayarak bununla birlikte Türkiye'nin bazen güçlü, bazen de dengeli bir şekilde hak iddialarında bulunmaya devam ettiğini söyledi. Ege Denizi'nde herhangi bir askeri kaza veya olay tehlikesine yönelik bir endişesi olmadığını da ifade etti.

http://qha.com.tr/haberler/pence-turkiye-f-35-ve-s-400-ler-arasinda-secim-yapmali/15672/

Yunan Savunma Bakanı, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alımına ilişkin, "Bölgede (Ege), hava sahası kontrolü anlamında durumu tamamıyla değiştirecek." değerlendirmesinde bulunarak Yunan Hava Kuvvetlerini güçlendirmeleri gerektiğini vurguladı. Bilindiği gibi Yunanistan, S-300 hava savunma sistemine sahip NATO üyesi 3 ülke arasında bulunuyor.

Apostolakis, Türkiye ile durumu dengelemek için F-35 veya farklı modelde savaş uçaklarının alımı ve mevcut jetlerin modernizasyonuna ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Yunan Savunma Bakanı, konunun Türkiye'nin ilişkilerini etkilemesi boyutuna ilişkin herhangi bir yorum yapmadı.

http://qha.com.tr/haberler/cipras-kuzey-makedonya-yi-yunan-ucaklari-koruyacak-turk-ucaklari-degil/19512/