YTB Başkanı Eren ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kacır'dan Ukrayna Büyükelçiliğine ziyaret

YTB Başkanı Eren ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kacır'dan Ukrayna Büyükelçiliğine ziyaret

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2021 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2021 15:34
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'nın Anakara Büyükelçisi Andriy Sıbiga, YTB Başkanı Abdullah Eren ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır'ı ağırladı. Görüşme sırasında, Ukrayna ile Türkiye arasındaki aktif işbirliğinin birçok konusu masaya yatırıldı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, dün Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Konuyla ilgili 10 Şubat günü sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga, "Bugün, Büyükelçiliğin fahri konuklar defterine bırakılan yazılar arttı- Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih Kacır 'ın yer aldığı heyeti ağırlama şerefine nail olduk." ifadelerini kullandı.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI VE YTB'DEN UKRAYNA BÜYÜKELÇİLİĞİNE ZİYARET

Görüşme sırasında tarafların Türkiye ile Ukrayna arasındaki aktif iş birliğinin bir çok konusunu ele aldıklarını belirten Sıbiga, "Ukraynalı gençlerin, bu yıl eylül ayında İstanbul'da gerçekleşecek dünyanın en büyük teknoloji festivallerinden biri olan TEKNOFEST'e katılmasının önemi vurgulandı." diye belirtti.

Bunun yanı sıra, Ukrayna tarafının Türk uzay programına olası katılım biçimlerini ve bilimsel ve teknolojik iş birliği alanındaki diğer önemli projeleri görüştüklerini kaydeden Büyükelçi Sıbiga, üniversite öğrencilerine destek ve öğrenim bursu konularını da ele aldıklarını ifade etti.