YKS yerleştirme sonuçları açıklandı!

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2022 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2022 09:39
https://www.qha.com.tr/

Üniversite adaylarının merakla beklediği YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. 18-19 Haziran 2022'de iki oturumluk sınava giren üniversite adayları yerleştirme sonuçlarını öğrendi. İlk tercihte yerleşemeyen öğrenciler ise ek yerleştirme tercihiyle üniversiteye girmeye hak kazanacak.

Üniversite adaylarının beklediği gün geldi. 18-19 Haziran tarihlerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giren üniversite adayları geçen ay sınav sonuçlarını öğrenmişti. Sınav sonuçlarına göre, 24 tercih hakkı bulunan öğrenciler, puanı ve başarı sıralamasını baz alarak yerleştirme listesini doldurdu. Üniversite adaylarının tercih başvuru sonuçlarıbugün açıklandı.

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından belirlenen takvimden daha önce açıklanan yerleştirme sonuçları bu sabah duyuruldu. Üniversite adayları sonuçlarını https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecek. Açıkta kalan adaylar, ek yerleştirme ile ikinci kez tercih hakkına sahip olabilecek.

Twitter is purging a lot of spam/scam accounts right now, so you may see your follower count drop

YKS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN?

Tercih süreci tamamlandıktan sonra yerleştirilemeyen öğrenciler için ek kontenjan tercih dönemi başlayacak. Ek kontenjan tercihini, ön kaydı olmayan ve ilk tercihte yerleştirilemeyen öğrenciler yapabilecek. Yerleşemeyen üniversite adayları, ÖSYM tarafından duyurulacak tarihler arasında ikinci tercih hakkını kullanabilecek.

ÜNİVERSİTE KAYDI NASIL OLACAK?

Yükseköğretim Kurumları (YÖK) açıklamasına göre üniversite kayıt işlemleri, 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Elektronik üniversite kayıtları ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılabilecek.