Veseli: Sırbistan’ın işlediği katliamlar soykırımdır

Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli, Sırbistan tarafından işlenen suçlarla ilgili uluslararası bir mahkemenin oluşmasına dair yapacakları eylem planını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2019 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2019 18:17
https://www.qha.com.tr/

Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli, Sırbistan tarafından işlenen suçlarla ilgili uluslararası bir mahkemenin oluşmasına dair yapacakları eylem planını açıkladı.

Sırbistan tarafından Kosova’da işlenen suçların ve katliamların soykırım olduğuna dikkat çeken Veseli, uluslararası adaletin Sırbistan’ı cezalandırmak için harekete geçmesi gerektiğini yineledi.

http://qha.com.tr/haberler/kosova-cumhurbaskani-thaci-ab-nin-tutumuna-tepkili/28113/

Veseli, “Sırbistan  Kosova’da işlenen her suçu tanıyor.  Kosova’da işlenen 186 katliam adaleti bekliyor. Ben savaş sırasında işlenen Sırp katliamları için uluslararası bir mahkemenin kurulmasıyla sonuçlanacak  girişimi üstlendim. Bu mahkemenin kurulması mümkün ve kurulacak” şeklinde konuştu.  

“ER GEÇ HESAP VERECEKLER”

Savaş sırasında Kosova halkına karşı işlenen soykırım için Sırp savaş suçlularına bir mesajı olduğunu da söyleyen Veseli, sorumluların özgür olmayacağını, hepsinin yakalanacağını ve işledikleri suçlar için hesap vereceklerini belirterek, bu kişilerin Kosova Kurtuluş Ordusu ile başa çıkacak güçlerinin olmadığını da kaydetti. 

http://qha.com.tr/haberler/kosova-basbakani-haradinaj-kosova-halki-nato-ya-minnetardir/11111/