Van'da, Eren Kış-12 Tendürek Şehit Jandarma Kıdemli Binbaşı Kıvanç Cesur Operasyonu başladı

Van'da, Eren Kış-12 Tendürek Şehit Jandarma Kıdemli Binbaşı Kıvanç Cesur Operasyonu başladı

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2021 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2021 15:14
https://www.qha.com.tr/

İçişleri Bakanlığı, Van'da, jandarma komando, jandarma özel harekat ve güvenlik korucu timlerinden oluşan 450 personelin görev aldığı Eren Kış-12 Tendürek Şehit Jandarma Kıdemli Binbaşı Kıvanç Cesur Operasyonu'nun başlatıldığını duyurdu.

Türkiye'nin İçişleri Bakanlığı, bölücü terör örgütü PKK'yı ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla yürütülen operasyonları kararlılıkla sürdürüyor. Buna göre, Eren Kış Operasyonlarının on ikincisi başlatıldı. Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "PKK Terör Örgütü'nü ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla, Van'da, Eren Kış-12 Tendürek Şehit Jandarma Kıdemli Binbaşı Kıvanç Cesur Operasyonu başlatıldı" ifadelerine yer verildi.

450 PERSONEL VE 41 OPERASYONEL TİM KATILACAK

Operasyon kapsamında, Van İl Jandarma Komutanlığı sevk ve idaresinde; Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 450 personel ve 41 operasyonel tim görev aldığı belirtildi.

Bakanlığın yazılı açıklamasında ayrıca, "Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Eren Kış Operasyonları, halkımızın desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde başarı ile devam ediyor. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri kullanıldı.