Uluslararası Anadolu İmam Hatip Liseleri burs programına başvurular devam ediyor

Uluslararası Anadolu İmam Hatip Liseleri burs programına başvurular, 15 Mart 2021 tarihine kadar devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2021 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2021 17:08
https://www.qha.com.tr/

Uluslararası Anadolu İmam Hatip Liseleri burs programına başvurular, 15 Mart 2021 tarihine kadar devam ediyor.

Türkiye Diyanet Vakfının Uluslararası Burs Programları arasında yer alan “Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi” burs programı kapsamında, Türkiye’de eğitim görmek isteyen öğrenciler için 1 Şubat’ta başlayan başvurular sürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı ile Türkiye’deki ilahiyat fakülteleri işbirliğinde yürütülen program çerçevesinde, Türkiye’deki Uluslararası Anadolu İmam Hatip Liselerine 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde yurt dışından öğrencilerin kabul edileceği duyuruldu.

Burada yer alan bağlantıya tıklayarak koşulları öğrenmek ve başvuru yapmak için son tarih 15 Mart 2021.

BAŞVURU ŞARTLARI

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmamak2. Çifte vatandaş olmamak veya ebeveynleri itibariyle Türkiye kökenliolmamak3. 01.01.2005’den sonra doğmuş olmak.4. Bekâr olmak (evli olmamak),5. Kendi ülkesinde Türkiye’de 8. Sınıf düzeyine denk bir eğitim öğretimkurumundan 100 tam puan üzerinden 70 puan ve üzeri bir puanla mezunolmak veya ilgili yılın Temmuz ayında mezun olabilecek durumdaolmak.6. Ülkelerindeki öğrenimleri süresince disiplin cezası almamış ve hükümgiymemiş olmak,7. İlköğretimden sonra öğrenimine iki yıldan fazla ara vermemiş olmak.8. Temel Eğitimi (lise öncesi) Türkiye’de bitirmemiş olmak,9. Sağlık yönünden Türkiye’de öğrenim görmesine engel bir sağlık sorunuolmamak.10. Ailesi Türkiye’de ikamet etmiyor olmak.11. Sığınmacı veya mülteci olmamak veya ailesi ile birlikte Türkiye’de ikametetmemek,12. Vatandaşı olduğu ülkede ikamet etmek.13. KKTC’den getirilecek öğrencilerde KKTC vatandaşı olmak, (KKTC’dengetirilecek öğrenciler UİHL Programına kayıt olmaları durumunda birüst öğrenime geçişte, ortaöğretimi KKTC’de bitirenlere tanınan kontenjanhakkından yararlanamayacaklardır.)