Ülkeyi terk etmeye hazır olan Rusların sayısı son on yılın en yüksek seviyesinde

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2019 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2019 11:52
https://www.qha.com.tr/

Her beş Rus vatandaşından biri (yüzde 20) imkanları olması durumunda Rusya’yı terk etmeye hazır olduğunu ifade etti.

Amerikan sosyolojik araştırma şirketi Gallup’un yayınladığı anket sonuçlarına göre, söz konusu rakam son 10 yılın en yüksek seviyesi.

Araştırma verilerine göre, ülkeden gitmek istediğini söyleyenlerin üçte ikisi (yüzde 40), AB ülkelerinden birine, yüzde 16’sı da Kuzey Amerika’ya gitmek istediğini beyan etti. Potansiyel göçmenlerin yüzde 15'i Almanya’yı seçerken, yüzde 12’si “ABD” dedi. Japonya’ya göç etmek isteyen Rusların oranı yüzde 5 iken, seçimini Kanada ve İspanya’dan yana kullanmak isteyenlerin oranı da aynı oldu.

GENÇLER RUSYA'YI TERK ETMEK İSTİYOR

Göç etmek isteyenlerin en büyük kısmının Moskova'da yaşadığı bildirilirken, ülkeyi terk etmek isteyenlerin çoğunun da gençler olduğu belirtildi. Gallup'a göre, 2014'ten bu yana 15 ila 29 yaş arasındaki genç Ruslar arasında göç etmeyi düşünenlerin oranı yüzde 14'ten yüzde 44'e yükseldi. 30 ila 45 yaş arasındaki Ruslar arasındaki potansiyel göçmen sayısı da üç kat arttı.(yüzde 7'den yüzde 22'ye).

Gallup sosyal araştırmacıları, Rus gençlerindeki bu ülkeyi terk etme isteğini “benzeri görülmemiş” olarak adlandırıyor ve ayrılmak isteyen herkesin bu arzularını yerine getirmesi durumunda bunun Rus ekonomisine büyük darbe olacağına, zira ülkeyi en eğitimli ve profesyonel Rusların terk etmek istediğine dikkat çekiyorlar.

Gallup ayrıca, Rusların göç etme arzusunun Devlet Başkanı Vladimir Putin'in faaliyetlerini onaylamaları ile de bağlantılı olduğuna dikkat çekiyor. Soçi'de Olimpiyat Oyunlarının düzenlenmesine denk gelen 2014 yılında Kırım'ın işgal edilmesinden sonra, Putin'e destek yüzde 83'lük bir rekor seviyeye yükselmiş ve ayrılmak isteyenlerin sayısı yzde 7'ye düştü. Ancak son yıllarda devlet başkanını destekleyenlerin sayısı yüzde 63'e düşerken, ülkeyi terk etmek isteyenlerin sayısı da hızlı bir şekilde arttı.