Ukraynalı kadın kayak akrobatlar, Dünya Kupası'nda altın ve bronz madalya kazandı

Finlandiya, Ruke'da kayak akrobatlarının karşı karşıya geldiği dünya kupasında, Ukraynalı kadın kayak akrobatlardan Anastasia Novosad birinci, Olga Polyuk ise üçüncü oldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2021 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2021 17:31
https://www.qha.com.tr/

Finlandiya, Ruke'da kayak akrobatlarının karşı karşıya geldiği dünya kupasında, Ukraynalı kadın kayak akrobatlardan Anastasia Novosad birinci, Olga Polyuk ise üçüncü oldu.

Finlandiya'nın en büyük kayak merkezi olan Ruke'de dünyaca ünlü kayak akrobatları yarıştı. Dünya Kupası'nda, dünyanın çeşitli ülkelerinden kayak akrobatları katıldı. Kıran kırana geçen müsabakada Ukraynalı kadın kayak akrobatları altın ve bronz madalya kazandı.

Finlandiya'nın en büyük kayak merkezi olan Ruke'deki Dünya Kupası'nda Teknik direktör Enver Ablayev'in kayak akrobatları, 10 Aralık 2021'de altın ve bronz madalya kazandı. Ablayev'in yetiştirdiği sporcular; Anastasia Novosad birinciliği, Olga Polyuk üçüncülğü kazandı.

Ukrayna Spor Gazetecileri Derneği'nin aktardığına göre Novosad, büyük finalde en yüksek zorlukla (3.525) atlayış gerçekleştirdi. Novosad, bugüne kadar dünya akrobatları yarışmasında ulaşılamayan rekoru elde etti. Ukraynalı sporcu, tüm finalistler arasında en yüksek puanı alan 98.7’yi aştı. Çin'deki yarışmada ikinciliği kazanan Hu Mentao'dan neredeyse 7 puan daha yüksek puanla finalist olduğu belirtildi.

Bir diğer Ukraynalı sporcu Olga Polyuk ise son atlamada madalya kazandı. Tecrübeli sporcu 79.75 puanla üçüncülüğü kazandı. Ukrayna milli takımının baş antrenörü Enver Ablayev'in başarılı iki sporcusunun, kariyerlerinde Dünya Kupası aşamalarındaki ilk madalyaları oldu.

UKRAYNA SPOR TARİHİNDE BİR İLK!

Ukrayna Spor Gazetecileri Derneği, “Novosad, tarihte Dünya Kupası'nda bayanlar kayak akrobasisinde kazanan üçüncü Ukraynalı kadın. Olga Volkova 2012'de ve Nadejda Mohnaskaya ise 2020'de bu başarıya ulaşmıştı.” yazısına yer verdi.

Ukrayna tarihinde ilk kez, Milli Takım'ın iki kayak akrobatı Dünya Kupası'nda ilk üçe girmişti oldu.

Finlandiya Ruke'deki Dünya Kupası'nda Anastasia Novosad ve Olga Polyuk’un dışında yine iki Ukraynalı sporcu Angelina Brıkina ve Anastasiya Gasyuk da yarıştı.