Ukraynalı gazeteciler, Kırım'da Rus zulmüne uğrayan meslektaşlarına destek verdi

Ukraynalı gazeteciler, Kırım'da Rus zulmüne uğrayan meslektaşlarına destek verdi

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2021 20:56
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2021 20:56
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Ulusal Gazeteciler Birliği, günümüzde aktif çalışan gazetecilere, işgal altındaki Kırım’da zulüm gören gazetecilere ve siyasi tutsak medya temsilcilerine destek mesajlarını iletti. Ukrayna Gazeteciler Birliği Başkanı Sergey Tomilenko, yaptığı açıklamasında medya mensuplarına destek olacaklarını dile getirdi.

Ukrayna Ulusal Gazeteciler Birliği, Rus işgali altındaki Kırım'da mevcut medya temsilcilerini ve baskı gören yurttaş gazetecileri savunmak için akademisyenler ve öğrencilerden oluşan 370 kişinin imzasını taşıyan çağrı ve dilekleri, Kırım Dayanışması'na iletti. Ukrayna Ulusal Gazeteciler Birliği tarafından hazırlanan belgede, 370 kişinin imzası yer alıyor. Bildiri metninde, “Zulme, suçlamalara, tutuklamalara rağmen direnebilen güçlü insanlarsınız. Gazeteciler her zaman birbirinin yanında olacak büyük bir ailedir. Biz size inanıyoruz!" denildi.

"MESLEKTAŞLARIMIZI SİYASİ TUTSAK OLARAK GÖRÜYORUZ"

Ukrayna Gazeteciler Derneği Başkanı Sergey Tomilenko, bildiri hakkında, “Bugün, işgalci Rus makamları tarafından Kırım'da zulüm gören gazetecilerle dayanışmanın her zamankinden daha fazla teşvik edilmesi gerektiği düşünüyoruz. Meslektaşlarımızı siyasi tutsak olarak görüyoruz. Sadece kamu yararına görevlerini yaptıkları için hapsediliyorlar.” dedi. Ayrıca Tomilenko, “Bulunduğumuz yılın son aylarında, en az 17 tutuklama ve Kırım Dayanışması muhabirlerinin yarımadadaki faaliyetlerini engellediği öğrenildi. Kırım Dayanışması temsilcisi 9 sivil gazeteci, hapishanelerde tutuluyor.” dedi. Tomilenko, Kırım'daki Rus işgalci güçlerinin kurmaca davalar çerçevesinde Ukraynalı gazetecileri cezalandırdığını sözlerine ekledi.