Ukraynalı aktivist Oleg Prıhodko iki haftadır ilaçlarını alamıyor

Ukraynalı aktivist Oleg Prıhodko iki haftadır ilaçlarını alamıyor

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2020 20:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2020 20:31
https://www.qha.com.tr/

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da kurmaca suçlamalar çerçevesinde yasa dışı bir şekilde alıkonulan Ukraynalı aktivist, siyasi tutsak Oleg Prıhodko’ya gönderilen ilaçların tutukevi yönetimi tarafından kendisine ulaştırılmadığı bildirildi. 

Kırım Tatar Kaynak Merkezine 22 Eylül 2020 tarihinde konuşan Oleg Prıhodko’nun kızı Nataliya Prıhodko, “Babama bir kargo gönderdik. Daha sonra kargo takip numarasına göre onun 5 Eylül’de gönderdiğimiz adrese ulaştığını tespit ettik. Babamın ihtiyaç duyduğu ilaçları kargoyla göndermiştik. İki haftadır ilaçlarına ulaşamıyor. Tutukevini aradık ama onlar bize küstahça kargoyu almadıklarını söylüyorlar. Onlara bari, 'paketi yırtıp açtıysanız en azından ilaçları babama verin.’ dedim." diye konuştu.

PRIHODKO DAVASI

Rus işgali altındaki Kırım’da FSB, 9 Ekim 2019 tarihinde Prıhodko’nun evinde arama düzenledi. FSB görevlileri aramadan sonra yaptıkları açıklamada, garajda 200 TNT tipi patlayıcı, el bombası pimi ve yaralayıcı parçalar (doğranmış kaynak elektrotları) bulduğunu iddia etti.İşgalciler, Prıhodko’nun Sak kentinde bulunan valilik binasını patlatma girişimi için hazırlandığını ve Prıhodko’nun alıkonulmasıyla terör eyleminin önlendiğini ileri sürdü.Avukat Nazim Şeyhmambetov, Prıhodko’nun Rusya Ceza Kanunu 205. maddesi (terörizm eylemi) ve 223.1. maddesi (patlayıcı maddeleri ve cihazlarının yasa dışı üretimi) çerçevesinde suçlandığını belirtti.