Ukrayna yönetimi tek yürek oldu: Bitlis şehitleri için Türkiye'ye taziye mesajları

Ukrayna, Bitlis’te meydana gelen ve 11 askerin şehit olduğu helikopter kazası nedeniyle başsağlığı diledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2021 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2021 11:36
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna yönetimi, Bitlis’te meydana gelen ve 11 askerin şehit olduğu helikopter kazası nedeniyle Türkiye'ye başsağlığı diledi. Ukraynalı yetkililer, tek yürek oldu ve Türkiye'nin acısını paylaştı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy başta olmak üzere Ukrayna'dan birçok üst düzey yetkili isim Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere havalanan Cougar tipi helikopterin düşmesi sonucu 11 şehit veren Türkiye’ye başsağlığı mesajı yayımladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodymyr Zelensky), Twiterdan bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı etiketleyerek yayımladığı mesajında, "Dün Bitlis ilinde meydana gelen helikopter kazasında tüm şehitlerin ruhları şad mekanları cennet olsun, onların ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum." dedi.

Twitter is purging a lot of spam/scam accounts right now, so you may see your follower count drop

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba (Dmytro Kuleba) ise Türk mevkidaşı Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu etiketleyerek, "Türkiye'nin Bitlis ilinde yaşanan trajik helikopter düşmesi sonucu oluşan kaza haberi derinden üzdü. Türk halkına, şehit ailelerine ve dostuma en derin taziyelerimle. Yaralılara acil şifalar diliyorum." dedi.

Twitter is purging a lot of spam/scam accounts right now, so you may see your follower count drop

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Dmıtro Razumkov, Türk mevkidaşı TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u etiketleyerek Türkçe yayımladığı mesajda, "Bitlis’te askeri helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Türk askerleri için en derin taziyelerimi iletirim. Şehitlerin aileleri ve yakınlarına güç ve sabırlar, yaralananlara acil şifalar diliyorum." ifadelerini paylaştı.

Twitter is purging a lot of spam/scam accounts right now, so you may see your follower count drop

Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal (Denys Shmygal) Türkçe yayımladığı mesajında, "Türkiye’den gelen acı haberi büyük üzüntüyle öğrendim. Hayatlarını kaybeden şehitlere rahmet, ailelerine sabır, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Türk milletinin başı sağ olsun." dedi.

Twitter is purging a lot of spam/scam accounts right now, so you may see your follower count drop

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Türkçe yayımladığı taziye mesajında, "Türkiye’nin Bitlis bölgesindeki helikopter kazası yüreğimi yaktı. Türk halkının ve şehit ailelerin acılarını paylaşıyorum ve şehitler için dua ediyorum. Başınız sağ olsun. Yaralılara da acil şifalar diliyorum." sözlerini paylaştı.

Twitter is purging a lot of spam/scam accounts right now, so you may see your follower count drop

BİTLİS'TE ASKERİ HELİKOPTER DÜŞTÜ: KORGENERAL OSMAN ERBAŞ VE 10 ASKER ŞEHİT OLDUBingöl’den Tatvan’a gitmek üzere havalanan Cougar tipi helikopterin kaza kırıma uğradı. 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da aralarında bulunduğu 11 asker şehit olurken, 3 asker yaralandı. Şehit askerlerin cenazeleri Van’a götürüldü.Milli Savunma Bakanlığından konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere 4 Mart'ta saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmiştir.” bilgisi verildi.Yapılan ilk açıklamada 11 personelin şehit olduğu, 4 personelin yaralandığı belirtilirken, yaralı 2 askerin de hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bilgisi verilerek şehit sayısının 11'e yükseldiği duyurulmuştu.Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Çekmece köyü kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerin naaşları ile yaralanan askerler, olay yerinden ambulanslarla Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesine götürülmüştü. Şehit olan 11 asker için bugün Elazığ’da cenaze töreni düzenlenerek son yolculuklarına uğurlanacak.