Ukrayna, sınırlarındaki Rus askeri hareketliliğini görüşmek için AGİT'e üye ülkeleri toplanmaya davet etti

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2022 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2022 16:39
https://www.qha.com.tr/

Rusya, Ukrayna’nın sınırlarındaki faaliyetlerine ilişkin açıklama yapma teklifini cevapsız bıraktı. Bu nedenle Ukrayna, Viyana Belgesinin uygulanmasının bir sonraki aşamasına geçerek durumu görüşmek üzere, Rusya ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) üye ülkeleri bir araya topluyor.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rusya’nın Ukrayna sınırlarındaki faaliyetlerini görüşmek üzere AGİT'e üye ülkeleri toplantıya çağırdı. Bakan Kuleba, sosyal medya üzerinden dün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Rusya, Viyana Belgesi çerçevesindeki talebimize yanıt vermedi. Bir sonraki adımı atıyoruz. Ukrayna, sınırlarımız boyunca ve geçici olarak işgal edilen Kırım'da bulunan Rus birliklerinin artırılmasını ve yer değiştirmesini görüşmek üzere, Rusya ve AGİT'e üye ülkelerle, önümüzdeki 48 saat içinde toplantı düzenleyecek.

RUSYA'NIN TAAHHÜDÜNÜ YERİNE GETİRMESİ VURGUSU

Kuleba, Rusya'nın AGİT bölgesinde güvenliğin bölünmezliği konusundaki sözlerini ciddiye aldığını göstermesi için gerilimi azaltması ve askeri şeffaflık taahhüdünü yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Ukrayna sınırlarındaki Rus askeri hareketliliğin ele alındığı AGİT toplantısının 15 Şubat 2022 tarihinde düzenleneceği belirtildi.