Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Kahovka hidroelektrik santralinin yakınındaki bir köprüyü hedef aldı

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Kahovka hidroelektrik santralinin yakınındaki bir köprüyü hedef aldı

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2022 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2022 17:23
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Herson bölgesinin geçici olarak işgal edilen bölgesinde bulunan Kahovka hidroelektrik santralinin yakınında bir köprüye hedef aldı. Güney Operasyon Komutanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, köprü ve karargâh olarak kullanılan bina kullanılamaz hale getirildi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Güney Operasyon Komutanlığı, Rus ordusunun personel ve teçhizat konuşlandırdığı işgal altındaki Kahovka hidroelektrik santrali ve köprüsünün vurulduğunu açıkladı.

Ukrayna ordusunun yaptığı açıklamada, "Geçici olarak işgal edilen Herson topraklarındaki ulaşım ve lojistik yollarının kontrolü sağlandı. Kahovka hidroelektrik santrali bölgesindeki köprü kullanılamaz hale geldi" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, Herson Bölgesi Askeri İdaresi Başkan Yardımcısı Sergiy Hlan, Ukrayna topçularının Herson bölgesindeki işgalcilerin bulunduğu konuma yapılan operasyonunun, Rus karargâhının bulunduğu binayı ve yakınlara yerleştirilmiş düşman teçhizatını tahrip ettiğini kaydetti. Hlan, operasyon sonucunda sivil altyapının etkilenmediğini belirtti.