Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov: Barış müzakerelerini İstanbul’da yapmaya hazırız

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov: Barış müzakerelerini İstanbul’da yapmaya hazırız

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2022 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2022 16:19
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, ülkesinin Erdoğan'ın arabulucu rol oynama teklifini memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Bakan Reznikov, Ukrayna’nın, Türkiye’nin Üçlü Temas Grubunun (Ukrayna, Rusya, AGİT) toplantılarını Minsk yerine İstanbul’da düzenlemesi teklifini desteklediğini ifade etti.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, bugün düzenlediği basın toplantısında Ukrayna’nın Türkiye’nin Üçlü Temas Grubunun (Ukrayna, Rusya, AGİT) toplantılarını Minsk yerine İstanbul’da düzenlemesi teklifine olumlu baktığını açıkladı. Reznikov şu açıklamayı yaptı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan aleni olarak böyle bir açıklamada bulundu… Ukrayna tarafı İstanbul veya başka bir yerde bu görüşmeleri sürdürmeyi hazır; yani Rusya’dan tarafsız olan herhangi bir yerde. Ama Rusya’nın bunu kabul etmesi gerekiyor"

ÜÇLÜ TEMAS GRUBU GÖRÜŞMELERİ

Ukrayna’nın doğusundaki Rusya ile olan krizin çözümü için oluşturulan Üçlü Temas Grubu'nun (Ukrayna, Rusya, AGİT) toplantıları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını başlamadan önce Minsk’te yüz yüze yapılıyordu. Salgınla birlikte görüşmeler çevrimiçi düzenlemeye başladı.

Nisan 2021’de Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı Oleksiy Reznikov, karantina kısıtlamaları kalktıktan sonra Üçlü Temas Grubu’ndaki Ukrayna heyetinin müzakereler için Minsk’e gitmeyeceğini duyurmuştu. Belarus’un, Rusya Federasyonu’nun etkisi altında bulunduğunu vurgulayan Bakan, “Dolayısıyla bu ülkeye güvenimiz yok.” ifadesini kullanmıştı.