Ukrayna, Rus ürünlerine uygulanan ambargoyu genişletti

Ukrayna Bakanlar Kurulu, ülkeye ithalatı yasaklanan Rus malları listesini genişletti.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2019 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2019 18:08
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Bakanlar Kurulu, ülkeye ithalatı yasaklanan Rus malları listesini genişletti.

Bugün düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısında alınan karara göre Bakanlar Kurulu tarafından 2015 yılında kabul edilen ambargo uygulanan Rus ürünlerinin listesine bir dizi yeni ürün eklemeye karar verildi.

Listeye, konserve kavanozları, gıda ürünleri için kullanılan şeffaf, renkli ve hacimleri 0,15 l - 2,5 l arasında değişen ve daha büyük olan cam şişeler, gıda ürünleri ve içecekler için kullanılan çeşitli kapasitelerdeki cam kaplar eklendi.

Bunun dışına ithalatı yasaklanan Rus malları listesine formalin, üre-formaldehit konsantresi, reçineler, yük vagonları için kullanılan yaylar, demiryolu otomasyon cihazlarında kullanılan anahtarlama için elektrikli ekipmanlar da dahil edildi.

Rusya yönetimi Ukrayna’ya karşı yaptırımlar uygulayarak Ukrayna’da üretilen ürünlerin ülkesine girişini yasaklamasının akabinde, Aralık 2015’te Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı cevaben ambargo uygulanan Rus ürünlerinin listesini yayımladı.

2015’ten beri her sene uygulama süresinin uzatıldığı ambargo listesi Bakanlar Kurulu tarafından birçok kez genişletmişti.

http://qha.com.tr/haberler/ukrayna-ile-rusya-arasindaki-hava-ulasimi-tamamen-yasaklandi/15401/