Ukrayna Parlamentosundan uluslararası topluma, Donbas’taki sözde cumhuriyetleri tanımama çağrısı!

Ukrayna Parlamentosundan uluslararası topluma, dünyadaki güvenlik durumunu tehdit eden Rusya’yı kınama çağrısı!

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2022 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2022 17:28
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Parlamentosu, uluslararası toplumuna Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından yasa dışı olarak oluşturulan sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını tanımama çağrısı yaptı. Ayrıca Ukrayna toprak bütünlüğüne verilen desteği teyit etmeye davet eden Parlamento, Rusya’nın başta Ukrayna güvenliğini olmak üzere dünyadaki genel güvenlik durumunu tehdit eden her türlü eylemlerini kınamaya çağırdı.

Ukrayna Parlamentosu, bugün kabul ettiği kararda, Rusya Federasyonu’nun yasa dışı oluşturulan sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını tanıma girişimlerini şiddetle kınadı. Ayrıca Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), Avrupa İşbirliği ve Güvenlik Teşkilatı (AGİT), NATO Parlamenterler Meclisi, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Parlamenterler Meclisi, Avrupa Parlamentosu (AP) ve yabancı devletlerin hükumet ile parlamentolarına seslenen Ukrayna milletvekilleri; Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından yasa dışı olarak oluşturulan sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını tanımama çağrısı yaptı.

UKRAYNA PARLAMENTOSUNDAN ULUSLARARASI TOPLUMA RUSYA'YI KINAMA ÇAĞRISI

Ukrayna Parlamentosu, uluslararası toplumu, Ukrayna toprak bütünlüğüne ve egemenliğine verilen desteği teyit etmeye davet ederek, Rusya'nın Ukrayna’daki güvenlik durumunu ve genel olarak dünyadaki güvenlik durumunu kötüleştirmeye yönelik eylemlerini şiddetle kınamaya çağırdı.

RUSYA'YA YÖNELİK EK YAPTIRIMLAR

Bunun dışında milletvekilleri, Ukrayna sınırları boyunca artan Rus askeri yığınağını görüşmek üzere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısı düzenlemeye ve durumun tırmanmasını önlemek için Rusya'ya derhal ek yaptırımlar uygulanmaya çağrısında bulundu.