Ukrayna ordusundaki asker sayısı 100 bin artacak

Ukrayna ordusundaki asker sayısı 100 bin artacak

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2022 01:28
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2022 01:28
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna ordusunun asker sayısının artırılmasına yönelik kararnameyi imzaladı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna Parlamentosu'nda savunma harcamalarını artıracaklarını açıkladı.

Ukrayna ordusu, muharip gücünü ve kapasitesini artıracak. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, 1 Şubat 2022 tarihinde yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusuna ait asker sayısının artırılacağını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna Parlamentosunda yaptığı konuşmada Ukrayna’nın savunma kapasitesinin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek bununla ilgili kararname imzaladığını söyledi.

UKRAYNA ORDUSUNUN ASKER KAPASİTESİ ARTIRILIYOR

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna ordusunun geliştirilmesine yönelik temellerin atıldığını kaydederek şu ifadeleri kullandı:

"Bu kararname, askeri personelin kariyer gelişimini, maaşların yükseltilmesini ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne 3 yıl içinde 100 bin kişinin ilave edilmesini öngörüyor. Bu, savaş için değil Ukrayna'da yakında ve ileride barışın olması içindir."

Parlamentoda konuşan Zelenskıy, milletvekillerini Rus saldırısına karşı paniğe kapılmamalarını belirtti. Ayrıca Ukrayna ordusunun kapasitesinin 3 yıl içinde 100 bin kadar artırılacağını duyurdu.

RUSYA'NIN UKRAYNA'YA YÖNELİK OLASI İŞGAL GİRİŞİMİNDE SON DURUM NE?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli düşünce kuruluşu Center for Strategic & International Studies (Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi-CSIS) tarafından 13 Ocak 2022’de hazırlanan “Russia’s Possible Invasion of Ukraine” (Rusya’nın Ukrayna’yı Olası İşgali) başlıklı rapor, Rusya’nın olası saldırısına karşı Ukrayna’da hedef alacağı yerler ve muhtemel işgal hamlelerine ışık tutuyor.

CSIS’in Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Ulusötesi Tehditler Programı Direktörü Seth G. Jones ile ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nda (CIA) milis harekat subayı olarak 31 yıllık bir kariyerin ardından kısa süre önce emekli olan Philip G. Wasielewski’nin birlikte kaleme aldıkları rapora göre barış görüşmeleri başarısız olursa, Rus ordusunun kuzey, orta ve güney işgal yolları üzerinden Ukrayna’ya ilerlemek için birkaç seçeneği bulunuyor. Bununla birlikte Rusya’nın Ukrayna topraklarını ele geçirme ve elde tutma girişiminin kolay olmayacağı, hava, şehir muharebesi, komuta ve kontrol, lojistik, ayrıca Rus birliklerinin ve Ukrayna nüfusunun morallerinden kaynaklanan zorluklardan etkilenebileceği tahmin ediliyor. Raporda özetle Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupalı müttefikleri ile ortaklarının, Ukrayna’ya yardım etmek ve NATO’nun doğu kanadı boyunca savunmayı desteklemek için acil ekonomik, diplomatik, askeri, istihbarat ve insani adımlar atarak bir işgale hazırlıklı olması vurgulanıyor.

Rusya’nın olası saldırısına karşı Ukrayna’da hedef alacağı yerler ve muhtemel işgal hamlelerine ışık tutuyor. Söz konusu raporun tam metnini QHA okurları için Türkçeye aktardık.