Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskıy, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ile görüştü

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2022 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2022 14:46
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskıy (Roman Nedilskyi), dün İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ile görüştü. Görüşmede, Ukrayna ve Türkiye yüksek öğretim kurumlarıyla işbirliğinin geliştirilmesi için ortak planlar ele alındı.

Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskıy (Roman Nedilskyi), 10 Şubat 2022 tarihinde sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ile bir araya geldiğini bildirdi. Başkonsolos Nedilskıy, İstanbul Üniversitesinde gerçekleşen görüşmede, Rektör Mahmut Ak'ın, İstanbul Üniversitesi'nin, Türkiye'de Ukrayna Dili ve Edebiyatı bölümü olan tek eğitim kurumu olduğunu ve bu yıl zaten bölüm öğrencilerinin söz konusu uzmanlık alanında ilk kez lisans derecesi alacaklarını aktardığını kaydetti. Nedilskıy, üniversite yönetimine bölümün gelişimi için verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Diğer yandan Nedilskıy, Rektör Ak'tan, Ukrayna ve Türkiye'deki üniversiteler arasındaki işbirliğinin sadece devam etmekle kalmayıp aynı zamanda gelişerek yeni projelerle doldurulacağına dair güvence aldığını ifade etti.