Ukrayna'nın güneyinde Rus işgal güçlerine ait 13 komuta merkezi imha edildi

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2022 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2022 11:02
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna, dün Rus güçlerince işgal edilen ülkenin güneyindeki topraklarını geri almak için harekete geçildiğini duyurdu. Ukrayna birliklerinin son bir günde, Rus işgal güçlerinin ülkenin güneyindeki işgal altındaki bölgelerde konuşlandırdığı 13 komuta merkezine saldırı düzenledi. Ayrıca Ukrayna ordusu işgalcilerin Herson bölgesinde, Dnipro Nehri üzerinde kurdukları bir köprüyü imha etti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Güney Operasyonel Komutanlığından bu sabah yapılan açıklamada, 29 ile 30 Ağustos’u bağlayan gecede Ukrayna ordusunun, işgal altında bulunan Herson bölgesinde işgalcilere ait 13 komuta merkezini vurduğu bildirildi. Bunun dışında açıklamada füze-topçu birliklerinin işgal güçlerine karşı koymaya devam ettiğini belirtilirken, “Aralarında S-300 füze sistemi, 2 T-72 tankı, 11 Msta-S kendinden tahrikli obüsleri, 3 Grad ve Uragan çok namlulu roketatar sistemi, Solntsepek ağır alev sistemi, Giatsint-S topçu sistemi dahil olmak üzere toplamda düşmana ait 30 teçhizat birimi imha edildi ve 82 Rus asker etkisiz hale getirildi” denildi.

Ayrıca Ukrayna birliklerinin, işgalcilerin Herson bölgesinde Lvove köyü yakınlarında Dnipro Nehri üzerinde kurdukları bir köprüyü imha ettiği aktarıldı.