Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi, Türk Konseyi Genel Sekreteri ile görüştü

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2020 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2020 13:12
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev ile bir araya geldi.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga, 10 Eylül 2020 tarihinde Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi’nin (Türk Keneşi-Türk Konseyi) İstanbul Ofisini ziyaret ederek, Türk Keneşi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev ile bir araya geldi. Görüşmede, Ukrayna ile Türk Konseyi’nin olası iş birliği yolları ele alındı.

"UKRAYNA'DAKİ TÜRK HALKLARI BİZİM TARİHİMİZİN BİR PARÇASI"

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Büyükelçi, Ukrayna’da Kırım Tatarları, Ahıska Türkleri, Gagavuz Türkleri olmak üzere Türk halklarının temsilcilerinin yaşadığını belirterek, "Bu halklar tarihimizin, günümüzün ve geleceğimizin ayrılmaz bir parçasıdır. Bu bağlamda Ukrayna’nın ilgili uluslararası örgüt ile olası iş birliğinin yollarını tartıştık." diye bildirdi.

UKRAYNA TÜRK KONSEYİ’NDE GÖZLEMCİ STATÜSÜ ALMAK İSTİYOR

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Ağustos 2020’de  Ukrayna’nın Türk Konseyi’ne gözlemci olarak katılmak istediğini bildirmişti.

TÜRK KONSEYİ

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye'nin kurucu üye olduğu Türk Konseyi, Türk dili ortak çatısı altında birleşen üye ülkelerin yanı sıra Türk dünyasının ve bölge ülkelerinin ekonomiden politikaya, turizmden eğitim ve spora kadar pek çok alanda iş birliğini ve etkinliğini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.Konsey'in üyesi Özbekistan, zirve ve etkinliklere aktif olarak katılırken, Macaristan da yürütülen çalışmalara gözlemci üye statüsü ile 2018'den bu yana katkı sunuyor.