Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi, ülke genelinde olağanüstü hal ilan etme kararı aldı

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2022 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2022 15:26
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi, Lugansk ve Donetsk bölgeleri hariç Ukrayna genelinde olağanüstü hal ilan etme kararı aldı. Kararın 48 saat içinde parlamento tarafından onaylanması bekleniyor.

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin bugünkü toplantısında, Lugansk ve Donetsk bölgeleri hariç Ukrayna genelinde olağanüstü hal ilan etme kararı alındığını duyurdu. Buna göre sınır bölgelerinde ise ek kısıtlamalar da uygulanacak. Danilov kararın 48 saat içinde parlamento tarafından onaylanması gerektiğini belirtti.

Danilov, olağanüstü halin 30 gün için uygulandığını ama gerekirse 30 gün daha uzatılabileceğini kaydetti. Lugansk ve Donetsk bölgeleri ile ilgili açıklama yapan Danilov, “Bu bölgelerde farklı yasal rejim uygulanıyor, orada Birleşik Güçler Operasyonu devam ediyor.” diye belirtti.

RUSYA, DONBAS’TAKİ SÖZDE CUMHURİYETLERİ TANIDI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna doğusunda Rusya destekli ayrılıkçılar tarafından yasa dışı olarak oluşturulan sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin “bağımsızlığını” tanıyan kararları, 21 Şubat 2022 tarihinde imzaladı. Kararlarda, Rusya Savunma Bakanlığına, sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti’nde “barışı sağlama” adı altında Donbas’a girme talimatı verildi. Rusya Devlet Duması ve Federasyon Konseyi de oy birliğiyle söz konu karara destek verdi.