Ukrayna Milletvekili Umerov: Düşmanla yüzleşme konusunda pratik deneyime sahip, güçlü bir ordumuz var

Ukrayna Milletvekili Umerov: Düşmanla yüzleşme konusunda pratik deneyime sahip, güçlü bir ordumuz var

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2021 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2021 18:52
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Milletvekili ve Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Rüstem Umerov, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Ukrayna ordusunun 2014 yılında en kısa sürede güçlenmek zorunda kaldığını belirten Umerov, “Güçlü koruma kalkanınız arkasında olmak bizim için bir onurdur” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Milletvekili ve Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Rüstem Umerov, bugün kaydedilen Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Günü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Ukrayna'nın bağımsızlığı için hayatını feda eden herkesi saygıyla andığını vurgulayan Umerov, “2014 yılında ordumuz, saldırgan Rusya Federasyonu'na karşı mücadele etmek için kısa süre içinde güçlenmek zorunda kaldı. Bugün, düşmanla yüzleşme konusunda pratik deneyime sahip güçlü bir ordumuz var. Güçlü koruma kalkanınız arkasında olmak bizim için bir onurdur.” dedi.

6 ARALIK UKRAYNA SİLAHLI KUVVETLERİ GÜNÜ

Ukrayna’da bugün "Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Günü" kaydediliyor. Ukrayna Parlamentosu, bundan tam 30 yıl önce, 6 Aralık 1991 tarihinde “Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Yasası’nı” kabul etti. Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra, nükleer silahlar ve nispeten modern silah, askeri teçhizatla ile donatılmış, Avrupa’nın en güçlü askeri gruplarından biri Ukrayna’ya miras kaldı. Ancak başarısız reformlar ve Ukrayna’da güçlü bir Silahlı Kuvvetlerin yaratılmasına şiddetle karşı çıkan Moskova’nın müdahalesi sonucu Ukrayna ordusu neredeyse yok edildi.

Haysiyet Devrimi, Kırım’ın işgali ve Rusya’nın Donbas’ta başlattığı askeri saldırganlığı, Ukrayna ordusunun tarihinde bir dönüm noktası oldu. Ordunun yetersizliğine, ihanetlere, kayıplara, büyük baskılara ve düşmanın sinsiliğine rağmen, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri devletin bağımsızlığını savunmayı ve kendi halkını saldırganlardan korumayı başardı.

UKRAYNA SİLAHLI KUVVETLERİ DÜNYADA 25. SIRADA

Global Firepower Index-2021 savaş kabiliyeti sıralamasına göre, 140 ülke arasında Ukrayna Silahlı Kuvvetleri 25. sırada yer alıyor.