Ukrayna Kültür Bakanlığı: İşgalciler Kırımlıların dini özgürlüklerini ihlal ediyor

Ukrayna Kültür Bakanlığı: İşgalciler Kırımlıların dini özgürlüklerini ihlal ediyor

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2019 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 14:25
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Kültür Bakanlığı, uluslararası örgütleri Kırım’daki Rus işgalci yönetiminin Ukrayna Ortodoks Kilisesine bağlı olan Akmescit’teki Aziz Vladimir ve Olga Katedralini ele geçirme ve yağmalaması ile ilgili yasal değerlendirmeye davet etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Ukrayna Kültür Bakanlığı tüm uluslararası izleme örgütleri ve insan hakları ile özgürlükleri alanındaki enstitülere hitap ederek söz konusu suçun kayda geçirilmesini ve dini kuruluşların haklarının ihlaline dair uygun yasal değerlendirme yapılmasını istiyor.” denildi.

Açıklamada, Kırım’ın sözde Mülkiyet ve Toprak İşleri Bakanlığının binanın içinde tadilat başlatma bahanesiyle katedrali yağmaladığı da hatırlatıldı.

Kırım’ı işgal ettikten sonra Kremlin’e bağlı yönetiminin sürekli dini ayrımcılığa dayalı ihlaller gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, “Ukrayna Ortodoks Kilisesi dışında işgalci yönetimin baskılarından Katolik, Protestan, Müslüman ve Yahudi topluluklarının temsilcileri de zarar görüyor. Bu da Rusya’nın Kırım’da temel insan haklarını sistematik olarak ihlal ettiğini gösteriyor.” diye kaydedildi.