Ukrayna İstihbaratı bir Rus ajanını gözaltına aldı

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2022 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2022 15:36
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Güvenlik Servisi, Donetsk bölgesine roket saldırıları için lokasyon bilgisi sağlayan bir Rus ajanını gözaltına aldı. İstihbarat tarafından sorgulanan ajanın Ukrayna'nın Bahmut kentinde yaşadığı ortaya çıktı.

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), savaşın başlangıcı 24 Şubat’tan sonra Rus Federal Güvenlik Servisi tarafından işe alınan Rus ajanını gözaltına aldı. Ajanının Ukrayna'nın Bahmut kentinde yaşadığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan zanlı, ajanlık teklifini telefonundaki “Messenger” uygulaması aracılığıyla aldığını söyledi.

Rus istihbaratı, ajana Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin doğu cephesindeki personel ve askeri teçhizatın konuşlandırılması hakkında istihbarat toplama görevini verdi. Rus istihbaratına çalıştığını dikkatlice gizleyen ajanın, verileri kapalı iletişim kanalları aracılığıyla aktardığı ortaya çıktı. Ajanın mesajlarda stratejik noktaların elektronik konumlarını gönderdiği ve bunları fotoğraf ve video kayıtları ile teyit ettiği açıklandı.

O ANLAR VİDEOYA KAYDEDİLDİ

Ukrayna Güvenlik Servisinin yaptığı operasyonla yakalanan Rus ajanı, sıkıyönetim kapsamında vatana ihanet suçundan yargılanacak.

https://www.youtube.com/watch?v=Efm6bsDkzSo&t=25s