Ukrayna ile Türkiye arasında Serbest Ticaret Anlaşması imzalandı

Ukrayna ile Türkiye arasında Serbest Ticaret Anlaşması imzalandı

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2022 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2022 18:42
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna ile Türkiye arasında Serbest Ticaret Anlaşması imzalandı. Ukrayna ile Türkiye arasında serbest ticaret bölgesinin kurulmasına ilişkin müzakereler 2011 yılında başlamıştı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ukrayna’ya resmi ziyaret gerçekleştiriyor. 10. Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı'ndan ve ikili görüşmeden sonra iki ülke arasında bir dizi anlaşma imzaladı. İmzalanan anlaşmalardan biri Ukrayna ile Türkiye arasında merakla beklenen Serbest Ticaret Anlaşması oldu. Anlaşma, Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal ve Türkiye Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından imzalandı. Anlaşmasının imzalanmasını tarihi bir olay olarak nitelendiren Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, “İşbirliğimiz için yeni ufuklar açmak için uzun bir yol kat ettik” dedi.

UKRAYNA-TÜRKİYE SERBEST TİCARET ANLAŞMASI İMZALANIYOR

Ukrayna ile Türkiye arasında serbest ticaret bölgesinin kurulmasına ilişkin müzakereler 2011 yılında başladı. Cumhurbaşkanları Zelenskıy ile Erdoğan, Nisan 2021’de yaptığı görüşme sırasında tartışmalı konuları “şahsi denetleme altına alma” konusunda anlaştı.