Ukrayna hükumeti, karantina önlemlerini tekrar uzatmayı planlıyor

Ukrayna Bakanlar Kurulu, ülkede koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında uygulanan kısıtlamaları, 1 Kasım 2020 tarihine kadar uzatmayı teklif etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2020 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2020 11:01
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal, Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskiy'le koronavirüs tedbirleri kapsamında devam eden karantina süresinin uzatılmasını teklif etti. Ukrayna Bakanlar Kurulu, Ağustos ayı sonunda sonlandırılması planlanan karantinanın, 1 Kasım 2020 tarihine kadar uzatılmasının gerektiğini belirtti.

Başbakan Denis Şmıgal, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskiy ile bugün çevrimiçi bir konferans gerçekleştirdi. Şmıgal görüşmede, son bir günde 1600'den fazla vakanın tespit edildiğini ve salgının başından bu yana 108 binden fazla vakanın ortaya çıktığını belirterek, karantina tedbirlerini 1 Kasım 2020 tarihine kadar uzatmayı teklif ettiklerini bildirdi.

ZELENSKİY TEKLİFİ DESTEKLEDİ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskiy de karantina tedbirlerini uzatma teklifine destek vererek, karantina tedbirlerinin büyük ve küçük işletmelerin faaliyetlerini engellememesi gerektiğini vurguladı.

KARANTİNA AĞUSTOS AYINDA KALDIRILACAKTI

Ukrayna Bakanlar Kurulu, 22 Temmuz’da yaptığı toplantıda uyarlanabilir karantinayı (karantinadan çıkma süreci) 31 Ağustos 2020 tarihine kadar uzatma kararı almıştı.

KARANTİNA ÖNLEMLERİ BÖLGELERE GÖRE AYARLANIYOR

Öte yandan, 3 Ağustos’tan itibaren yürürlüğe giren uygulama ile Ukrayna’nın belirli bölge ve kentlerindeki salgının durumuna göre, belirli bölgelerdeki karantina önlemleri artırılmaya veya hafifletilmeye başlamıştı.

GEÇEN HAFTA VAKALARDA REKOR KIRILDI

Ukrayna’da 23 Temmuz 2020 tarihinde koronavirüs salgını kapsamında uygulanan kısıtlamalar, 31 Ağustos 2020 tarihine kadar uzatılmıştı. Alınan tedbirlere rağmen ülkedeki koronavirüs vaka sayısı, kararlılıkla artmaya devam ediyor. Bilindiği gibi, geçen hafta Ukrayna’da art arda günlük vaka sayısında rekor kırılmış, günlük vaka sayıları hep 2 binin üzerinde seyretmişti.

HAZİRAN AYINDAN İTİBAREN ÖNLEMLERİ HAFİFLETİLMEYE BAŞLAMIŞTI 

Bilindiği gibi, Ukrayna’da 1 Haziran’dan itibaren yüzme havuzlarının ve spor salonlarının çalışmasına, vatandaşların 10 kişiden fazla olmayacak şekilde gruplar halinde eğitim faaliyetlerine katılmasına (örneğin, ehliyet kursları) izin verildi. Ayrıca demiryolu taşımacılığı ve bölgeler arası karayolu taşımacılığı yeniden başladı.5 Haziran 2020’den itibaren Ukrayna’daki yurt içi uçuşlar yeniden düzenlenmeye başladı. Bununla birlikte, belirtilen tedbirlere ve kurallara uymak şartıyla restoran ve kafeler kapalı alanlarda hizmet vermeye başladı. Ayrıca çocuk yaz kampları hariç otel, dinlenme tesisleri gibi konaklama hizmeti veren kuruluşlar faaliyete geçti.Yurt dışı uçuşlar, 15 Haziran 2020 itibariyla yeniden düzenlenmeye başladı. Ukrayna ile Türkiye arasındaki düzenli yolcu trafiği 1 Temmuz’dan itibaren yeniden faaliyete geçti.