Ukrayna Hava Kuvvetleri: Rusya'ya ait 15 zırhlı savaş aracı imha edildi

Ukrayna ordusunun işgalci Rus birlikleri karşısında karada ve havada başarıları devam ediyor. Ukrayna Hava Kuvvetleri, son 24 saatte Rusya ordusuna ait 15 zırhlı savaş aracını imha ettiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2022 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2022 14:12
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna ordusunun işgalci Rus birlikleri karşısında karada ve havada başarıları devam ediyor. Ukrayna Hava Kuvvetleri, son 24 saatte Rusya ordusuna ait 15 zırhlı savaş aracını imha ettiğini bildirdi.

İşgalci Rusya ordusu, Ukrayna'da zayiat vermeye devam ediyor. Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından14 Ağustos 2022 tarihinde Ukrayna ordusunun başarılı atışları ile ilgili Telegram'dan yapılan açıklamada, "13 Ağustos (2022) günü, Ukrayna Hava Kuvvetleri'ne ait saldırı uçakları, işgalci Rus birliklerinin mevzilerine üst üste hava saldırısı düzenledi. Ukrayna askerlerinin işgalcilerin saldırılarına başarıyla karşı koydu. Ukrayna ordusunun işgalci Rus birlikleri karşısında karada ve havada başarıları devam ediyor. Ukrayna Hava Kuvvetleri, son 24 saatte Rusya ordusuna ait 15 zırhlı savaş aracı yok etti." ifadesi kullanıldı.

RUSYA, UKRAYNA'DA HER GÜN 500 ASKER KAYBEDİYOR

The New York Times (NYT) gazetesi, 12 Ağustos 2022 tarihinde Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı savaşta her gün ölü ve yaralı olmak üzere yaklaşık 500 asker kaybettiğini yazmıştı.

Ukrayna’ya karşı 24 Şubat 2022 tarihinde geniş çaplı işgal saldırısı başlatan Rusya’nın verdiği zayiat artıyor. ABD yetkililere ve askeri uzmanların görüşlerine dayanarak hazırladığı haberde The New York Times (NYT) gazetesi, Rus ordusunun Ukrayna’da başlattığı savaşta her gün ölü ve yaralı olmak üzere yaklaşık 500 asker kaybettiğini yazdı. Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi Uluslararası Güvenlik Programları Müdürü Seth Jones, bu tür ağır zayiatın Rus ordusunu tükettiğini ve savaş alanındaki eylemlerinin etkinliğini azalttığı belirterek, “Rus ordusu ciddi bir şekilde tükendi. Bu onun Ukrayna’da etkili kara harekatı yürütme kabiliyetini etkiliyor.” denilmişti.