Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı: Rusya tüm gücüyle saldırmaya devam ediyor

Rusya, şiddetli çatışmaların sürdüğü Ukrayna'ya saldırmaya devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2022 01:16
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2022 01:16
https://www.qha.com.tr/

24 Şubat saat 21:00 itibariyle, Rusya güçleri Ukrayna'ya karşı tam ölçekli saldırı düzenlemeye devam ediyor. Akşam saatlerinde, 60'tan fazla tabur, Ukrayna’nın doğu kısmına konuşlandırıldı. Rus askerleri, seyrini Slobojanski, Severskiy ve Tavriya yönlerine doğru hızla saldırıya devam ettiği öğrenildi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus işgalcilerin planının açık olduğunu vurguladı. Rus güçlerinin operasyonun temel amacının, Kıyiv'i her yönden engellemek olduğu belirtildi. Açıklamada, Rus güçlerinin, Kırım Yarımadası'na ve kendi ilan ettiği Transdinyester bölgesine bir kara koridoru oluşturmak istediğinin altı çizildi.

UKRAYNA GENELKURMAY BAŞKANLIĞI: GOSTOMEL HAVALİMANINA 200 RUS ASKERİ İNDİ

Ukrayna Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, “Rus işgalci güçlerine ait savaş uçağı iniş yaptı. Gostomel havaalanında 200'e kadar Rus askeri indi. İşgalcilerin buradaki bir diğer amacı, düzenli olarak hava ve füze saldırıları düzenlemek ve kritik sivil altyapıya zarar vermektir.” dedi.

UKRAYNA ORDUSU İŞGALCİ GÜÇLERİ PÜSKÜRTÜYOR

Rus işgalci askerlerin, şehri doğudan atlamaya ve Mıkolayıv yönünde saldırıya devam etmeye çalıştıkları belirtiliyor. Bugün Buyalık'a iki füze saldırısı düzenlendi. Ukrayna Savunma Kuvvetleri askerleri, silahlı saldırganlığı püskürtmek için savunma operasyonu yürütmeye devam ediyor. Genelkurmay Başkanlığı'na göre, kuzeyde Peremoha-Hluhiv sınırı boyunca mekanize ve tank birimleri savunuyor.

Ukrayna Ordusu, Dovjanka, Dvoriçna, Artemivka, Kotuzivka, Harkiv, Derhaçi, Dovjık, Muraha, Ohtırka ve Sumı, Sloboda yönünde sınırı korumaya devam ediyor.

Twitter is purging a lot of spam/scam accounts right now, so you may see your follower count drop