Ukrayna Genelkurmay Başkanı Zalujnıy: İşgalci güçler zayıflıyor

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Zalujnıy: İşgalci güçler zayıflıyor

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2022 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2022 10:46
https://www.qha.com.tr/

Rus birliklerinin, Ukrayna-Belarus sınırından, işgal altındaki Kırım’dan ve Rusya-Ukrayna sınırından saldırmaya başladığından bu yana Ukrayna ordusu işgalcilere karşı sahada gece gündüz mücadele ediyor. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Korgeneral Valerıy Zalujnıy, Ukrayna ordusunun işgalci güçlere karşı başarılı bir şekilde vatan savunmasına devam ettiğini duyurdu. Başkomutan, "Her saat daha da güçleniyoruz." dedi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Korgeneral Valerıy Zalujnıy, Rus askerlerinin saldırganlığına karşı püskürttüğünü ve başarılı bir şekilde devam ettiğini dile getirdi. Ukrayna ordusunun çok sayıdaki insanların hayatını kurtardığını söyledi. Özellikle, işgalci güçlerin hedeflediği noktalara gelmesine izin vermediğini ve askerlerin teyakkuzda olduğunun altını çizdi.

ZALUJNIY: HAVA SAVUNMA KUVVETLERİMİZ İŞGALCİLERİN MODERN UÇAKLARINI YOK ETTİ

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Korgeneral Valerıy Zalujnıy, Ukrayna'nın Rus işgaline karşı kahramanca savunmasının ikinci gününün sona erdiğini dile getirerek, “Her askere ve ülkeyi savunma konusunda taşın altına elini koyan herkese teşekkür ediyorum! Bilhassa hava savunma kuvvetlerimiz, işgalcilerin kullandığı modern uçakları ve savaş helikopterleri yok etti.” ifadesini kullandı. Ayrıca Korgeneral Valerıy Zalujnıy, Ukrayna ordusunun gökyüzünde seyir füzelerini düşürerek mücadeleye devam ettiğinin altını çizdi.

BAŞKOMUTAN ZALUJNIY: İŞGALCİ GÜÇLER, GİTTİKÇE ZAYIFLIYOR

USK Başkomutanı Zalujnıy, işgalci Rus askerlerinin planlarının suya düştüğüne dikkat çekerek, “Düşman daha önce belirlenen stratejik hedeflere ulaşamadı. Güçleri gittikçe zayıflıyor. Her saat daha da güçleniyoruz! Eylem planı basit: Görüyorsun, yapabilirsin, yok et! Yapamıyorsanız, bize düşmanın yerini söyleyin!” dedi.