Ukrayna Genel Seçimleri: Kamuoyu yoklamalarında Zelenskiy'in partisi oy kaybediyor

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2019 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 17:47
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna’da yapılan son kamuoyu yoklamalarında, Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskiy’in Halkın Hizmetkarı Partisi, hızla oy kaybederken, eski Cumhurbaşkanı Poroşenko’nun partisinin atağa geçtiği görüldü.

Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 70 oy oranı ile tamamlayan, Halkın Hizmetkarı Partisinin oy oranı son araştırmalara göre yüzde  42’ye geriledi. Buna karşılık, seçmenin hala en çok tercih ettiği siyasi parti olma özelliği devam ediyor. Halkın Hizmetkarı Partisi, geçen haftayı yüzde 45 oy oranı ile kapatmıştı.

UKRAYNA PARLAMENTO SEÇİMLERİYLE İLGİLİ SON ANKET SONUÇLARI

29 Haziran 2019 ile 3 Temmuz 2019 tarihleri arasında 2 bin 500 kişi üzerinde yapılan son seçim araştırmasına göre; 2. sıradaki  Viktor Medvedçuk’un "Yaşam İçin Muhalefet Platformu" yüzde 13.4 oy oranına sahip bulunuyor.  Eski Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun  "Avrupa Dayanışması Partisi" 8.3 ile üçüncü sırada iken, Syatoslav Vakarçuk’un Golos (Ses) Partisi 7,2 ile dördüncü ve  Yuliya Timoşenko’nun  Vatan Partisi 7,2  oy oranı ile 5. sırada yer alıyor.

KIRIMOĞLU, AVRUPA DAYANIŞMASI PARTİSİNDEN ADAY

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, eski Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun Avrupa Dayanışması Partisinden 6. sıra adayı olarak genel seçimlere katılıyor.

Ukrayna'da yeni seçilen Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskiy'in kararıyla gerçekleştirilen erken genel seçimler, 21 Temmuz 2019'da kaydedilecek.