Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Ukrayna tahılının Odesa'dan yola çıkması, dünya için bir rahatlama günüdür

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Ukrayna tahılının Odesa'dan yola çıkması, dünya için bir rahatlama günüdür

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2022 05:29
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2022 05:29
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'dan tahıl yüklü ilk gemi, 1 Ağustos itibarıyla Odesa Limanı’ndan yola çıkmış oldu. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, 1 Ağustos'u dünya için bir rahatlama günü olarak nitelendirdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, 1 Ağustos 2022 tarihinde sosyal medya hesabından söz konusu Ukrayna tahıllı ilk geminin Odesa limanından ayrılışını yorumladı. Bakan Kuleba yaptığı açıklamada, "Aylarca süren Rus ablukasından sonra ilk kez Ukrayna tahılının Odesa'dan yola çıkması, özellikle Orta Doğu, Asya ve Afrika'daki dostlarımız için ve dünya için bir rahatlama günüdür" değerlendirmesini yaptı.

Ayrıca Bakan Kuleba, Ukrayna'nın her zaman güvenilir bir ortak olduğunu ve Rusya'nın anlaşmanın kendisine düşen kısmına saygı duyması halinde de öyle kalacağını söyledi.

Twitter is purging a lot of spam/scam accounts right now, so you may see your follower count drop

UKRAYNA TAHILI İLK GEMİ, ODESA'DAN TÜRKİYE'YE GELİYOR

Ukrayna tahılının yüklü olduğu RAZONİ isimli gemi sabah saat 08.30’da Odesa Limanı’ndan ayrıldı. Mısır yüklü geminin yarın İstanbul Müşterek Merkezi’ne geleceği bildirildi. Akabinde dünya pazarına açılması için geminin kontrolleri sağlanarak Lübnan’a gitmek üzere yola çıkacak.