Ukrayna'dan ABD'ye Kırım Platformuna katılma teklifi

Ukrayna'dan ABD'ye Kırım Platformuna katılma teklifi

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2020 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2020 18:47
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, ABD’yi Kırım’ın işgalden kurtarılması konusunun tartışılacağı Kırım Platformuna katılmaya davet etti.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, 27 Ağustos 2020 tarihinde ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Stephen Bigan ile bir araya geldi. Görüşme sırasında Kuleba, ABD’nin Kırım Platformunun çalışmalarına katılması gerektiğinin altını çizdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Görüşme sırasında işgal altında olan Kırım ve Ukrayna doğusundaki bölgelerdeki durum ele alındı. Dmıtro Kuleba, ABD Dışişleri Bakan Yardımcı Bigan’a Ukrayna’ya ait yarımadanın işgalden kurtarılmasına yönelik uluslararası çabaların birleştirilmesi için Kırım Platformunun oluşturma süreci hakkında bilgi verdi ve ABD’ye ilgili platforma katılma ihtimalini değerlendirmeye teklif etti.” ifadeleri kullanıldı.

UKRAYNA KIRIM KONUSU AYRI BİR PLATFORMDA ELE ALMAYA HAZIRLANIYOR

Daha önce Kuleba, Kırım ve Donbas’ı işgalden kurtarma konularının birlikte ele alınmasının, işgal altındaki toprakları kurtarma sürecini zorlaştırırdığını dile getirmişti. Kırım’ı ve Donbas’ı işgalden kurtarma konularında bir ilerleme sağlamak için her iki yolda ayrı ayrı ilerlenmesi gerektiğini savunan Bakan, Ukrayna Cumhurbaşkanına Kırım ile ilgili uluslararası bir platform oluşturmayı teklif ettiklerini ve bu konuda bir plan geliştirdiklerini anlatmıştı.