Ukrayna’da benzeri görülmemiş siber saldırı: Emniyet güçleri soruşturma başlattı

Ukrayna’da benzeri görülmemiş siber saldırı: Emniyet güçleri soruşturma başlattı

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2022 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2022 11:46
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin internet siteleri, Ukrayna'nın e-devlet uygulaması "Diya" ve Ukrayna bankaların internet sitelerine, dün güçlü bir siber saldırıya maruz kaldı. Ukrayna Polis Teşkilatı saldırıları ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. ABD, Ukrayna’ya siber saldırıları soruşturmasında yardım teklifinde bulundu.

Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askeri hareketliliği neticesinde bölgede gerilim her geçen gün tırmanırken, dün akşam, Ukrayna’nın önemli kurumlarına siber saldırı düzenlendi. Ukrayna Savunma Bakanlığı, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin internet siteleri, Ukrayna'nın e-devlet uygulaması "Diya" ve Ukrayna bankaların internet siteleri, güçlü DDoS saldırılarına maruz kaldı. Yapılan açıklamalarda saldırıların Rusya, Çin, Çek Cumhuriyeti ve Özbekistan’tan yapıldığını ve daha önce düzenlenen saldırılardan kat kat güçlü olduğu belirtildi. 

UKRAYNA SİBER SALDIRILARLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ukrayna Polis Teşkilatı saldırıları ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Teşkilattan yapılan açıklamada, “15 Şubat'ta saldırganlar Ukrayna'daki bir dizi bilgi kaynağına güçlü DDOS saldırıları gerçekleştirdi. Devlete ait bankalardan birinin talebi üzerine siber polis soruşturma başlattı. Özellikle devlet bankalarının internet servislerinin çalışmasında kesintiler kaydedildi. Ukrayna Savunma Bakanlığı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin internet sitelerine de saldırı düzenlendi." ifadeleri kullanıldı.

ABD’DEN DESTEK TALEBİ

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, dün yaptığı açıklamada ABD’nin Ukrayna’ya siber saldırıları soruşturmasında yardım etmeye hazır olduğunu bildirdi. Saldırıların kaynağının henüz tespit edilmediğini ancak ABD’nin Moskova’nın Ukrayna’ya yönelik siber saldırı düzenleme olasılığı konusunda uyarı yaptığını belirten Psaki, “Ukraynalılar, müttefiklerimiz ve ortaklarımızla temas halindeyiz, kötü niyetli siber faaliyetleri kontrol altına almak ve bunlara yanıt vermek için onlarla birlikte çalışıyoruz” dedi.